maandag 11 april 2016

Wat leest een freule eigenlijk?

voordat de freule recensent werd...vermoed ik
Wat heb ik de afgelopen tijd ondernomen? 
Even denken.. Naast de standaard routines als werken en boodschappen doen en wat in het huishouden (niet teveel.. ;-) ), heb ik ook weer hard moeten studeren voor mijn toets afgelopen dinsdag. Bij de toets aangekomen sloeg ik direct bij de eerste vraag al helemaal dicht, BLACKOUT! Shit! Tweede vraag werd het niet veel beter van, dan maar gewoon doorgaan naar volgende vragen in de hoop dat ik die wel weet. Uiteindelijk nog redelijk wat kunnen invullen en de meerkeuzevragen gingen voor mijn gevoel vrij aardig… hoop ik! :-O Dan is het nu weer 15 werkdagen wachten op de uitslag van de toets.. BOOEEEE duurt lang!

Verder heb ik niet veel bijzonders gedaan, ik heb mij er nog aan gewaagd om de V&D in te stappen, dat is al een hele happening op zich. Rijen om bij de kleding te komen, mensen die met 2 manden, met een kop er op, bij de kassa 2 uur in de rij staan… Nah, laat maar. Dan maar even bij de boeken kijken. Hier zaten nog wel leuke tussen, maar sommigen waren nog best prijzig. Na goed zoeken toch nog 3 boeken gevonden en deel 1 van de tv serie Bones! Helemaal goed, mijn dag weer opgefleurd na die toets.

Heb ik ook nog wat gelezen? Ja, ik heb De vierde dag van Sarah Lotz uitgelezen. Ik vond het een heel apart boek, doodeng! Spookjongetjes en onverklaarbare gebeurtenissen. Ik heb met het hart in de keel op de bank zitten lezen. (Ik kan best wat hebben hoor, maar enge spookverschijningen heb ik het dan weer niet zo op..) Maar daardoor was het dan weer wel erg spannend. Alleen vond ik het einde wat onbevredigend. Recensie zal vast binnenkort ergens op het blog verschijnen.


Daarna ben ik begonnen in Zwanenzang van Franck Thilliez. Het vijfde deel met Lucie Hennebelle en Franck Sharko in de hoofdrol. In Parijs worden er een aantal dode zwanen gevonden, na onderzoek blijkt dat deze zwanen aan een onbekend griepvirus zijn gestorven. Wanneer er later ook mensen dit onbekende griepvirus hebben, gaan alle alarmbellen rinkelen. En wat heeft die man met zijn vogelmasker er toch mee te maken? Ik moest even in het verhaal komen, maar het is een heerlijk spannend boek. Hij is bijna uit, dus recensie volgt snel!

Hierna ga ik beginnen in de nieuwste van Sebatian Fitzek, Het joshuaprofiel. Heb 1 eerder boek van hem gelezen wat ik erg goed en spannend vond. Ik zie nu ook alleen maar hele lovende recensie voorbijkomen, dus ik ben enorm benieuwd naar het boek. Ik kijk er naar uit!


Daarnaast mocht ik de boekenpoef uitproberen. Deze heb ik van de week op mogen halen bij Ink thuis. De grijze variant. Ik moet zeggen dat ik hem niet heel mooi vind, maar uiteindelijk gaat het er om of hij functioneel is! Aangezien ik momenteel in een e-book bezig ben, heb ik hem alleen nog maar met de e-reader erop uitgetest. Ik moet zeggen dat hij daarvoor uitermate geschikt is. Hup, die boekenpoef op schoot, e-reader erop en lezen maar. Ik mis nu alleen nog iemand om mijn bladzijden om te slaan. ;-) Ook heb ik hem nog een keer in bed uitgeprobeerd, maar in bed lig ik altijd op mijn zij te lezen. Daarvoor is hij dan weer niet zo praktisch met de e-reader erop, dan moet je je hoofd in zo’n rare houding houden. Waarschijnlijk als je gewoon rechtop zit in bed gaat het prima, dit heb ik nog niet geprobeerd. Ik heb hem nog niet met een papierenboek geprobeerd, maar dit wil ik volgende week eens gaan uittesten. Dus, conclusie, tot nu toe, om zittend met de e-reader te lezen, is hij best handig!

Nou, dat was het wel weer voor deze week. Ik ga gauw mijn Thilliez uitlezen want ben zo nieuwgierig naar Fitzek!

Tot de volgende leesweek!

Groetjes,


Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten