vrijdag 15 april 2016

Wat las Buistje allemaal?

Afgelopen week nadat ik Indra van Sterre Carron had uitgelezen, heb ik bewust een dag niet gelezen  ik moest het even laten bezinken. Dus na het schrijven van de recensie even een dag rust.

 Ik had afgelopen week een afspraak met mijn vriendin Esther , even een bakkie doen en bijpraten . We hebben elkaar leren kennen in Davos in Zwitserland  en we hebben allebei moeilijk behandelbare astma.  We hadden elkaar nog nooit gezien en toevallig wonen we allebei in Woerden en hebben we dezelfde longarts , toevallig toch .We hebben afgesproken dat we binnenkort wekelijks gaan wandelen. En dan ook nog eens dezelfde hobby hebben : lezen .
En natuurlijk tips uitwisselen.  Afgelopen weekend was het heerlijk weer , dus hup in de tuin . Maar dan kijk ik schuin naar mijn schutting, nou echt meneer de Hulk was er niks bij , mijn schutting was erg groen . Help !!!!!

Drie maal raden wat ik de volgende dag ging doen? Juist de mouwen werden opgestroopt en Lydia ging de schutting te lijf  met borstel en groenverwijderaar.  Nou ik heb het geweten!
 De volgende dag  weet ik zeker dat ik ook spieren heb ,wat een spierpijn had ik . 
Woensdag ook even op pad geweest gezellig bij Miriam even een bakkie gedaan . En ik werd verrast met een mooie stapel boeken . Dus ik kan even vooruit en de recensies zien jullie wel verschijnen. 

Maar wat heb ik gelezen? De Genius van Yvonne Franssen en echt een boek dat ik jullie zeker aanraad. Ik zeg echt niet te veel, want binnenkort verschijnt mijn recensie. En naar aanleiding van het lezen van het boek heb ik vragen gesteld aan Yvonne . 

Mijn volgende boek was Zwaarte kracht van Eva Monte  het leest vlot en er zat voor mij veel herkenning in . Emma is aardig aan de zware kant en ze wordt uitgeloot om deel te nemen aan een project.  Met een kleine groep geselecteerde lotgenoten gaat ze een paar weken naar het buitenland.  De laatste poging om af te vallen . Anders zit er niks anders op dan toch voor de ingreepvan een maagband te gaan. Er gebeurd veel en wanneer ze Thomas dood vindt op zijn kamer , komen de vragen: is het wel een hartstilstand? Dit boek raakt me best , zelf ben ik ook niet één van de dunste dus er zit veel herkenning in dit verhaal. Nu speelt mijn ziekte ook voor een deel mee.  Ik vind brunchen altijd leuk of bv wokken, we doen het zelden maar als we gaan voel ik de blikken in mijn rug Op dit moment zit ik op een heel belangrijke telefoon te wachten , zodra ik meer weet zal ik het vertellen.  

Mijn volgende boek is Ik aanbid je van Donna Leon . 


Tot de volgende week en veel leesplezier.  

Lydia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten