zaterdag 30 april 2016

Een freule aan het feesten en een beetje lezen

Mijn leesweek
Dag lieve lezers, ;-)
Wat heb ik de laatste tijd allemaal uitgespookt? Nou best veel eigenlijk, ik heb het erg druk gehad met feestjes en dergelijke (altijd goed!).
Vorige week ben ik met Lydia, Ink en Juul naar de boekpresentatie van Linda Jansen geweest in Breda. We hebben een hilarische avond gehad daar in Breda. Ik had Lydia en Juul nog nooit ontmoet, dus spannend wat ik daar aan ging treffen. Ink had gelukkig van te voren al gewaarschuwd dat ze zich een beetje rustig moesten houden. ;-) Gelukkig viel de kennismaking enorm mee en hebben we vooral veel gelachen! Vooral in de boekhandel, met het al vaker genoemde boek: Suzie Ruzie en het stinkvingertje. Zou het nou echt zo dubbelzinnig zijn, of lag het gewoon aan ons omdat we zo melig waren?

Toen kreeg manlief vorige week maandag een mailtje dat hij kaartjes gewonnen had voor het concert van Miss Montreal in de HMH in Amsterdam. Super leuk! Wanneer is het? Ow! Deze vrijdag al! :-o Helaas moest manlief werken en kon hij ook geen vrij meer krijgen. Prima! Dan ga ik maar met een vriendin, ook gezellig! Was ook echt een heel leuk concert. S-s-sanne is zo lekker gewoon gebleven. Niet teveel poespas en opsmuk. Ow en ze zingt ook nog eens goed live! Het was lekker druk daar en we hebben heerlijk mee staan blèren. Na het concert nog even een rondje door de zaal, komen we Dave van TVOH nog tegen, dat is mooi! Even op de foto! Er was nog een afsluitend programma (ik weet al niet meer wie het was), dus ook hier nog maar even kijken dan. Hij staat in de top 100 van Giel’s talentenjacht maar ik vond het niet geweldig. Dan maar naar huis!

Krijgen we daarna te horen dat we 4 kaarten gewonnen hebben voor de Nacht van Oranje in Ahoy Rotterdam, 26 april. Ow, nou, dat is leuk! Dan gaan we daar ook nog maar eens kijken. Veel foute Nederlandstalige artiesten en een aantal die wel oké zijn. We hebben een speciale ingang omdat we namens Aviko daar aanwezig mogen zijn, gelukkig moeten we niet in die ellenlange rij in het noodweer staan!  Eenmaal binnen krijgen we een glaasje oranje prosecco en worden we naar onze plaatsen begeleid. Toevallig komen we nog een groepje bekenden van het dorp tegen daar, gezellig! En dan barst het feest los, met Marianne Weber, Anita Meijer, Lange Frans (zonder Baas B ;-) ), Jeroen van der Boom, Django Wagner, Wolter Kroes, Gebroeders Ko, Het feestteam, Snollebollekes nog een paar waar ik de naam niet van ken en als afsluiter Lee Towers. Nou, we hebben er lustig op los gezongen en gehost. Het was erg gezellig en veel gelachen om de foute muziek! Hilarisch sommige nummers! :’-)


Door al die feestjes en daarnaast mijn werk en school ben ik alleen niet zoveel aan lezen toegekomen. Ik heb wel Zwarte schapen van CJ Lyons uitgelezen. FBI-agente Caitlyn Thierney moet voor een zaak terug naar haar geboorteplaats, ze is hier niet meer geweest sinds haar vader zelfmoord heeft gepleegd. Eenmaal daar aangekomen, komen alle herinneringen aan vroeger terug, zeker als ze opzoek moet naar Lena. Lena is de dochter van Eli, de beste vriend van haar vader. Eli zit in de gevangenis voor een moord. De vader van Caitlyn was overtuigd van zijn onschuld en heeft dit geprobeerd te bewijzen. Doordat hij dit niet heeft kunnen bewijzen zou hij zelfmoord gepleegd hebben. 
Het verhaal zat op zich goed in elkaar en was leuk om te lezen. De recensie zal binnenkort op het blog komen. Het boek is helaas stuk gelezen, tegen het eind van het boek kwamen de pagina’s jammer genoeg los.

Daarnaast ben ik ook nog bezig in De verborgen universiteit-De erfenis van Richard Grenville van Natalie Koch. Dit vordert nog niet heel erg hard, maar is tot nu toe een leuk boek om te lezen. Ondertussen weet Alexa van de magische kant van het leven af en moet zij hierin een weg zien te vinden.
Ik ben nu bezig in het nieuwste boek van Karen Rose, Niemand zeggen. Ik ben een groot fan van haar boeken en hoop dat dit ook weer een heerlijk boek is. Hij is iets minder dik als haar voorgaande boeken, maar dat zou kunnen komen door het feit dat dit haar debuut is. Tot nu toe leest het lekker, het gaat over vrouwenmishandeling. Verder kan ik er nog weinig over zeggen.

Ook heb ik natuurlijk de boekenpoef nog steeds om te testen. Nu ben ik vrij lui van mezelf, dus ik vind het best wel handig. Ik hoef m’n boek nu niet meer vast te houden als ik zit te lezen. Door stress omtrent school en werk en privé begin ik weer meer last van mijn schouder te krijgen, daarbij is de poef ook echt een uitkomst. Je kunt het boek (of de e-reader) er gewoon opzetten en kan je arm ondertussen lekker laten rusten. Dus ik ben er wel over te spreken. Ik kan mij ook heel goed voorstellen dat het voor mensen die last van handen/armen/schouders hebben, het echt een uitkomst is om niet te moeten belasten.
Misschien dat er nog iets gevonden kan worden op het bladzijde omslaan waarbij het elastiekje in de weg zit, dit blijft toch een minpuntje omdat je hiermee je boek beschadigd.

Nou, dit was het weer wel geloof ik. Ik zou zeggen tot een volgende leesweek!

Groetjes,


Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten