maandag 25 april 2016

De leesweek van Ink

Ik was de afgelopen week genoeg met boeken bezig, maar minder met het lezen van boeken zelf. Alhoewel ik wel een manuscript las wat ik echt heel goed en origineel vond. Maar ja of hij uitkomt en wanneer? Geen idee.
Ik was woensdag met medecheffie Miriam in Utrecht waar de dag van de Jonge Jury was. Jong waren ze vooral daar en je voelt je dan extra oud als je al dat gekakel hoort. Daarom is het in een bejaardenhuis zo stil en rustig. Oude mensen missen enthousiasme en vrolijkheid.
Wij gingen om Mel Wallis de Vries weer eens te zien en te spreken, want dat was alweer even geleden. Twee jaar geleden Mel voor het eerst ontmoet, ook al tijdens de Jonge Jury en vervolgens liepen we elkaar regelmatig tegen het lijf bij Manuscripta en Thrillerdagen. Aangezien het ook nu weer veel te kort was (terwijl het in theorie best dan weer lang was...bent u er nog?), afgesproken in juni met zijn drietjes een High Tea te gaan doen, zodat er rustig gekwekt kan worden. Leuk! Nu al zin in!

De dag erna kwamen drie andere teamleden Breda bezoeken. Eerst een paar uur bij mij en het werd al snel melig en heeeeeel veel kletsen. Eerst even roddelen over wat gebeurd was mbt het team (hilarisch) en daarna werden alle onderwerpen lukraak op tafel gegooid. We zouden uit eten bij Moeke, maar daar was te weinig tijd voor, dus werd het ordie de snackbar. Een mooie verspreking deed Lydia die het over eten meenemen in een bodybag had...
Daarna snel op naar het Ginneken (de kakbuurt van Breda) waar de boekpresentatie van Boven water van Linda Jansen was. Linda Jansen zit bij NAU uitgeverij, waar ooit ook Sterre Carron zat. NAU zal wel balen dat Sterre nu bij een andere uitgeverij is, want die begint steeds meer boeken te verkopen, terwijl alleen de eerste twee bij NAU zijn uitgegeven. de directeur van deze uitgeverij is een
bijzonder portret. Zij ging mij vertellen hoe het met boekhandels in Breda zat en wat voor publiek er kwam in de boekhandel waar de presentatie plaatsvond. Toen ik aangaf een ander idee te hebben, wist ik er niets van. Tuuuuurlijk...ik woon al 30 jaar in Breda... 
Nu waren we al heel erg melig, maar toen ontdekte ik het boekje Suzie Ruzie en de stinkvinger. Leuke titel en dus eens doorbladeren. Ik was eerst verbaasd en toen verbijsterd. Las ik nou echt wat ik las of had ik een verwrongen geest??? Ja dat laatste hoor ik roepen. Ik verzamelde Juul, Amanda en Lydia rondom mijn leesbankje in de kinderhoek en begon voor te lezen. Binnen de kortste keren zaten we te huilen van het lachen. Te gieren en roepend neeeee, dat staat er niet echt. Bijna het gehele boek is zo dubbelzinnig als...noem eens wat?! Ik ga het binnenkort eens opnieuw oppakken en kijken of het zonder melige bui anders is!

We hadden de schrijver van de boekpresentatie al eerder leren kennen als een geweldig leuke vrouw, dus waren we natuurlijk aanwezig. Ik zag mijn eigen burgemeester eens in levende lijve. Zonder zo'n mooie ketting, maar leuke gast. Het boek Boven water heb ik inmiddels al weer uit. Leest als een tierelier en is voor een groot publiek geschikt. Beetje (genoeg) erotiek, romantiek en spanning.

Nu ligt De cavia van Paulien Cornelisse klaar, Levend aas van Katrien van Effelterre. Ook Ibiza van Kiki van Dijk zou moeten, maar ik weet dat Lydia heel erg van dit soort boeken houdt, dus bewaar ik het boek voor haar. Aangezien we binnenkort bijna met het hele team bij Carina van Leeuwen zitten, kan ze hem mooi meenemen. Dus Lydia dan weet je het vast en kan je een beetje doorlezen met wat je al moest haha.
Het vriendinnetje komt deze week lekker veel en we gaan de nieuwe ijssalon van Breda uitproberen die beweert 48 smaken op voorraad te hebben en verse wafels... Ik ga voor een after eightbolleke. Nu al zin in.

Allemaal veel leesplezier en have fun op Koningsdag


Houdoe en bedankt

Ink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten