donderdag 7 april 2016

Buistje aan het lezen en klooien...

Wat een mooie leesweek heb ik gehad....

Zon en ook een goed boek: dat zijn de beste ingrediënten voor een geslaagde week. Tenminste, dat vind ik dan. Afgelopen week vielen er twee boeken bij mij op de deurmat. Heerlijk geluid: ploffff!
De Genius van Yvonne Franssen was er één van. Dat is ook mijn eerste boek waar ik mee ga beginnen voor de komende week. Zal ik jullie iets verklappen? Ik ga dit boek lezen voor de topic Hoe is het met ...... Het boek was bedoeld voor de maand Mei,  maar ik kan eerlijk gezegd niet meer zolang wachten. En helemaal niet wanneer ik de achterflap lees.. Ik moet zeggen, het klinkt goed. Dus dat beloofd wat! Yvonne, de vragen komen dus binnenkort jouw kant op. 
En toen was de postbode zo lief om mij Indra te brengen van Sterre Carron. Ik was net een klein kind dat een snoepje kreeg; wat was ik blij. Ik had de postbode gemist, maar de buren waren zo attent om het pakketje aan te nemen. Ik bof maar met zulke buren ,want het zou een nachtmerrie voor me zijn als het foetsie is. Dus twee mooie boeken in het vooruitzicht.  
Ik dacht mijn weekend kan dus niet meer stuk. Maar dan herinnert mijn dochter mij er aan dat ik haar had beloofd om naar de stad te gaan vrijdagavond, want er was Nachtcultuur in Woerden. Een evenement met veel kunst en artiesten. Dus Indra moest even wachten, want ik heb geleerd dat je moet houden aan je beloftes. 
Afgelopen zaterdag ik zat er helemaal klaar voor. Ik had een hoofdstuk gelezen maar toen was ik opeens net een clown: ik wilde mijn glas water pakken maar ik greep mis . Ja, jullie raden het al water en nog eens water, wat zit er dan veel in een glas. Ik greep mijn boek van tafel, mijn telefoon kon wel wat hebben want die was waterdicht. Tenminste dat dacht ik, nou dus niet. Er was water terecht gekomen in de oplaadpunt voor de oplader. Kwam ik later achter  Ik wilde mijn telefoon op de oplader doen,  slik... hij doet het niet. Tja, ik ben op alles voorbereid, want ik heb 4 opladers in huis, want stel je toch eens voor. Ik bereidde Ink, ons opperhoofd, al vast voor dat ik misschien voorlopig niet bereikbaar was. Maar alle 4 de opladers werkten niet. Dus het lag aan mijn telefoon...  ik met mijn föhn aan de slag. Inmiddels gaf de telefoon 15 % aan. Maar gelukkig hij deed het weer.
Zo kwamen er regelmatig dingen tussen mijn leesmomenten door. Ik baalde, heb ik eindelijk Indra en kom ik niet aan lezen toe. Maar gelukkig eindelijk was het moment daar. En toen ik Indra uit had gelezen wist ik: ik heb goud in handen. Wat kan Sterre Carron schrijven! Dat wist ik natuurlijk al wel, want ik heb al haar boeken gelezen. Maar deze is wauwww. Echt zo realistisch geschreven. Ik werd er gewoon bang van. Indra is een Rani Diaz thriller met de vertrouwde personages die we in al haar boeken tegen komen. In dit deel leren we ook een andere kant van Rani kennen, maar ondanks dat; wat hou ik toch van dit personage. Een avondje stappen loopt verkeerd af voor Lore en Indra en de straalbezopen Andreas. Lore rijdt met de auto twee fietsers aan. Om niet de schuld te krijgen van het ongeval stelt Lore aan Indra voor om de straalbezopen Andreas achter het stuur te zetten. Andreas kan zich de hele avond maar moeilijk herinneren, maar dan komen na jaren de herinneringen van die bewuste avond beetje voor beetje terug. Indra heeft het niet makkelijk, want de bewuste avond achtervolgt haar. Het zit haar niet lekker deze hele situatie. Maar wat moest ze dan? Ze stort zich in de armen van een steenrijke investeerder uit Saoedi- Arabië, die haar vraagt om zich te bekeren tot de islam. En niet iedereen is daar blij mee. Indra heeft me kippenvel bezorgd. Met een traan sla ik het boek dicht. En moet ik het even laten bezinken. Recensie volgt binnenkort! 

Ik wens jullie een fijne leesweek 

Tjuus en tot de volgende week. 

Groetjes Lydia 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten