donderdag 14 april 2016

Boekpresentatie Sterre Carron


C: Carine Goris
De boekvoorstelling van Indra, de nieuwste telg van Sterre Carron, ging door in de mooie, grote Standaard Boekhandel van Mechelen. 
Organisator Mark gaf plaats aan de talrijke geïnteresseerden en verzorgde ook de drank en hapjes. Mooi om zien dat er zo veel trouwe fans waren, waaronder ook bekende schrijvers, zoals Jan Van der Cruysse, schrijver van Bling Bling, Tom Berghs, auteur van Dubbelleven, en Jan Smets, blogger en schrijver over Mechelen. Trouwe fan Caroline is zelfs helemaal uit Nederland naar hartje België gekomen.

Mark opende de gezellige avond met een toast op de geboorte van Indra en gaf dan het woord aan Dirk van Witsand Uitgevers, die bij aanvangsuur nog op de Veemarkt zat, maar er toch bijna was. Waarna er smakelijk om gelachen werd dat hij de Veemarkt van Antwerpen bedoelde misschien, omdat hij pas twintig minuten later arriveerde.
Dirk vertelde hoe Sterre hard aan de weg heeft getimmerd en dat haar zesde boek, het beste uit de reeks met Rani Diaz, echt voor een keerpunt zorgt in haar carrière. Bij elk verkocht exemplaar die avond gaf hij er een posteraffiche gratis bij.

De interviewer, Bart Pepermans, radiomaker bij Radio Opsinjoor, stelde zijn vragen op een ludieke manier. We kwamen te weten dat Sterre de 6 boeken in 2,5 jaar tijd schreef en dat ze nog veel in petto heeft voor Rani Diaz en dus nog lang niet is uitgeschreven.
De titel ‘Indra’ komt deze keer uit het Hindoeïsme en betekent ‘de veroveraar’. Het boek lag al bij de drukker toen de bom insloeg in zowel Zaventem als bij haar thuis. Ze vertelde hoe zij het nieuws heeft vernomen en dan toch nog besliste om de publicatiedatum niet uit te stellen. Waarop Bart verontrustend het nieuws over de jongen die een schroevendraaier in zijn hoofd kreeg vorige week in Turnhout linkte aan Indigo. Heeft Sterre Carron dan speciale krachten en moeten we bang zijn voor haar volgende boek? Sterre antwoordde daar lachend op dat haar volgende boek nog gruwelijker zal worden. En nee, ze wilde niets vertellen over de cliffhanger waarmee Indra is geëindigd. Dat moeten haar lezers maar lezen in het volgende boek dat verschijnt voor de boekenbeurs in november.

Fans schoven aan voor een gesigneerd exemplaar van Indra en een gezellige babbel met Sterre. Echt iedereen is met een big smile naar huis gegaan!

Inge


3 opmerkingen:

  1. Leuk verslag Inge, het was leuk je weer ontmoet te hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijn verslag! Mooi en ik bezoek de blog zeker regelmatig in de toekomst!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijn verslag! Mooi en ik bezoek de blog zeker regelmatig in de toekomst!

    BeantwoordenVerwijderen