woensdag 23 maart 2016

Vermoorde liefde - J.D. Robb

Achterflap:
Niemand wil graag alleen zijn tijdens de vakantie. Maar stel dat een datingservice meer met moorden te maken heeft dan met mensen samenbrengen voor de liefde ?
Inspecteur Eve Dallas is bezig met een onderzoek naar een seriemoordenaar en doet een schrikbarende ontdekking:
alle slachtoffers zijn te herleiden tot datingservice Personally Yours. 
Een onbekende wereld voor Eve, waarin mensen naar ware liefde zoeken, terwijl een seriemoordenaar klaarstaat om zijn volgende slachtoffer te selecteren. 
Een wereld waarin zowel mannen als vrouwen zonder met hun ogen te knipperen de kracht van liefde omwisselen voor het ultieme bedrog.

J.D Robb is het pseudoniem waaronder Nora Roberts politieromans schrijft. Met ruim 500 miljoen verkochte boeken is ze een van de meest gelezen auteurs van onze tijd. Haar Eve Dallas reeks is een van de populairste thrillerseries ter wereld. 

Cover
Een vrouw met lang bruin haar een rode jas en een rode muts, loopt ‘s avonds alleen op straat. Het is een beetje creepy en mysterieus, wat doet een vrouw in vredesnaam alleen op straat terwijl het uitgestorven lijkt? Persoonlijk zou ik het boek niet oppakken omdat de auteursnaam (gedrukt in witte letters onderaan de cover) voor mij onbekend is. 

Samenvatting
Inspecteur Eve Dallas is getrouwd met Roarke, een rijke knappe zakenman. Ze krijgt een bizarre moordonderzoek voor haar kiezen. Het is al vrij duidelijk dat er meerdere zullen volgen, een race tegen de klok. Samen met haar assistent Peabody en de rest van het team is het hard werken geblazen. En dan is het ook in een drukke periode vlak voor kerst.

De bel gaat, je doet de deur open, hohoho de Kerstman staat voor de deur met een grote zilveren doos. Maar het is niet zo'n aardige Kerstman. Hij drogeert, verkracht en wurgt het slachtoffer. Inspecteur Dallas komt al vrij snel te weten dat de moordenaar de Kerstman is dankzij beveiligingsbeelden. Maar ja er lopen rond de kerstdagen veel Kerstmannen rond. Hij heeft een zieke geest, hij brandmerkt ze als zijn geliefde en hij laat een aandenken achter. Al vrij snel volgt er een volgende slachtoffer. Ze hebben één ding gemeen: datingservice Personally Yours. Ondanks dat inspecteur Eve Dallas een sterke, stoere vrouw is met pit heeft ze het toch moeilijk met de zaak. Ze heeft weer nachtmerries, nare dromen, herinneringen uit het verleden. Deze zaak komt te dichtbij, te dicht bij het verleden waar ze al haar hele leven voor op de vlucht is. Ze wordt er mee geconfronteerd wanneer ze naar de slachtoffers kijkt. Deze seriemoordenaar moet stoppen.

Mijn mening
Zodra je het boek openslaat zie je op de eerste pagina een personeelsdossier van de hoofdpersonage inspecteur Eve Dallas. Dat is goed bedacht want via deze manier krijg je een beeld van haar. Wat misschien handig zou zijn geweest is als er ook een lijstje was van de personages die in de vorige boeken voorkwamen, er komen veel namen op je af en als dit het eerste boek is wat de lezer oppakt is het handig om te weten wie ze zijn.
Op zich kan je het boek prima los lezen maar het is misschien leuk om vanaf het begin te beginnen zodat je de ontwikkeling tussen de personages meemaakt. Vermoorde liefde is het zevende deel van de Eve Dallas reeks. Het boek speelt zich af in de toekomst in het jaar 2058. De futuristische elementen in het verhaal vind ik leuk, origineel bedacht maar je moet er van houden. Net als de liefdesscènes tussen Eve en haar man Roarke, de vonken spatten er vanaf. Ik hou er wel van.
Vermoorde liefde is een spannende politieroman met humor. Ik kon het boek moeilijk wegleggen, het is even wat anders, een aangename kennismaking en ik ga zeker ook de andere delen lezen. 

Plot 3
Schrijfstijl 4
Leesplezier 4
Originaliteit 4
Psychologie 3
Spanning 3 

Eindoordeel 3,5 ster

Lydia Buist

Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten