zaterdag 5 maart 2016

De leesweek van Mir

Jaja, ik heb zowaar iets gelezen deze week! Echt! Middernachtzon van Jo Nesbo is uit en ik ben ook al aan de recensie begonnen. Het moet niet gekker worden. Inmiddels op de helft (ja echt) van Magnus Chase en de goden van Asgard; Boek 1: het verdoemde zwaard van Rick Riordan en dat is genieten. Riordan heeft een heerlijk sarcastische humoristische manier van schrijven en ik lig regelmatig in een deuk. 

Ik heet Magnus Chase. Ik ben zestien jaar. Dit is het relaas van hoe mijn leven bergafwaarts ging nadat ik was gedood.

Smullen dit boek! 

Ik was vanochtend al aan dit stukje begonnen, had wat getikt en heb dat vervolgens weer weggehaald. Ik moest naar de opticien en dat is een beetje een mijl op zeven, dus kon ik beter zo vroeg mogelijk gaan. Ik woonde tot elf jaar geleden namelijk in Brabant en ik ben wel verhuisd, maar niet van opticien gewisseld. En daarvoor moet ik dus naar Nistelrode (twee uur rijden heen en terug). Ik doe het graag hoor, de service is daar ontzettend goed en ik kan het altijd makkelijk combineren met een familiebezoekje :-) Maar vandaag niet, even op en neer. Het was hard nodig, ik zie het allemaal niet zo scherp meer, dat is vermoeiend en je krijgt er een zwaar hoofd van (in combinatie met andere dingen helpt dat niet). Dat bleek ook te kloppen en volgende week gaan er nieuwe lenzen komen, dan zie ik het weer wat helderder als het goed is.

Afgelopen donderdag ging ik met Ann naar Bol.com voor een ontmoeting en high tea met Lisa Gardner. Ink en Amanda gingen ook en Amanda heeft een heel verslag geschreven wat heel snel op het blog zal verschijnen. Wat was het leuk!! Een niet al te grote groep mensen en Janneke Siebelink interviewde Lisa. Ze nam de tijd om te antwoorden en deed dat ook heel uitgebreid, echt leuk! Je kon een plekje 'winnen' door een vraag in te sturen en die vraag kon je dan tijdens dit interview stellen en je kreeg een vooruitleesexemplaar van Tot op de bodem. Nu had ik een ENORM suffe vraag, dus die heb ik gelaten voor wat ie was en ik heb haar wat anders gevraagd. Ook niet heel origineel, maar het antwoord was wel heel leuk. 

En dan morgen....morgen is het weer zover. Morgen is de 20 van Alphen en ja hoor, ik ga tien kilometer hardlopen. Dat wordt helemaal niks, dat kan ik je vast vertellen. Het hardlopen gaat voor geen meter de laatste tijd en dan is tien kilometer erg ver. Ik ben heel benieuwd of ik het ga redden binnen het uur, de snelheid (relatief begrip in dit geval) is er wel een beetje uit bij mij. Maar goed, we gaan het proberen en jullie horen het volgende week wel ;-)

Maarreh....inmiddels weet iedereen al wie de Mol is, behalve de Bakkers hier, dusseh...wij gaan eens kijken of we het goed hadden!

Fijn weekend!

Miriam 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten