donderdag 21 januari 2016

Walter Lucius wint Franse prijs

Walter Lucius, wiens boek De vlinder en de storm in 2013 uitkwam welk een onderdeel zou zijn van een trilogie is met zijn eerste boek genomineerd voor de Franse thrillerprijs Prix du polar Europeen du point. 
Ik geef eerlijk toe nog nooit van de prijs gehoord te hebben, maar in het land dat boekenprijzen heet, is het onmogelijk om al die 1000 prijzen bij te houden. Zoals eerder opgemerkt zal het de lezer worst zijn welk boek welke prijs kreeg. Voor het gewone doorsnee publiek is het belangrijk of het boek in De wereld draait door was of dat een bekende een boek aanraadt.
Voor de uitgever en schrijver zelf is het natuurlijk heerlijk om een prijs te ontvangen. Sticker op het boek en het boek valt net wat meer op dan andere boeken tussen al die honderden die uitkomen.
Maar sticker of niet De vlinder en de storm vond ik toentertijd een geweldig boek. Ik moet bekennen dat ik het toen via een leesclub van Crimezone las. Neenee, niet Hebban, maar Crimezone.  De meningen waren toen wel enigszins verdeeld, ook in de toen nog hele kleine facebookgroep van 200 leden. Maar ik zou het zo nog eens herlezen, als er niet zoveel boeken lagen. In 2013 won Lucius met dit boek de Schaduwprijs
Zijn idee voor een trilogie is inmiddels aan zeven landen verkocht. Hoe bijzonder terwijl er al die tijd maar 1 boek pas uitgegeven is. In het voorjaar zal dan echt deel twee gaan verschijnen nadat het elke keer uitgesteld is. Inmiddels zal het boek niet meer uitkomen bij AW Bruna maar bij Luitingh-Sijthoff. Ook de titel is veranderd van Schaduwval naar Schaduwvechters.

Bron: LS uitgeverij en Hebannn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten