vrijdag 22 januari 2016

Corina's leesweek

Hallo, hallo daar zijn we weer. en ja hoor we hebben een aardig leesweekje achter de rug.
Wat zeg ik? Ik heb sowieso een lekker weekje achter de rug. Ik hoefde maar 4 dagen te werken in plaats van 5, had dat geweldig leuke uitje naar Breda. Hierbij vergeet ik voor het gemak even "de trap des hel" en ik hoefde NIET te winkelen. Nou dan ben ik al voor 70 procent happy kan ik melden.
 
Die andere 30 procent werden mede mogelijk gemaakt door "28 dagen" van David Safier. Wat een aangrijpend en mooi geschreven oorlogsboek. De recensie is ondertussen af en zal binnenkort te lezen zijn op het blog. Nu weet ik dat er in onze groep meerderen zijn die van dit genre houden en het is zeker een aanrader, mits je niet net bijvoorbeeld "de poppenspeler van Warschau" hebt gelezen. Als dat wel zo is wacht dan even een paar maandjes.
Daarnaast ben ik nu ruim over de helft van "Misleiding" van Steven James en in plaats van met da Inkel wordt het een duo met onze Julia. Ik ben tot nu toe erg enthousiast en als de laatste 250 bladzijdes net zo zijn als de eerste 350 dan ben ik een zeer gelukkig lezers-mens.

Op dat uitje, wat al tot in den treuren is beschreven, ontving ik ter recensie de Internationale bestseller "Met geslepen messen" van Olen Steinhauer. Aan de naam van de auteur te zien dacht ik aan een Scandinavische schrijver of misschien een Duitse, maar niks is minder waar. Meneer komt uit New York. Whats in a name??
De achterflap maakt nieuwsgierig maar schrikt ook een beetje af. Ik ken deze auteur niet, maar als er op de achterflap de quote "Mr. & Mrs. Smith meets Het Diner van Herman Koch!" staat schept dat toch verwachtingen. Goed of slecht daar laat ik mij niet over uit. Ik ga er in beginnen zodra "Misleiding"uit is.

Ook "viel" er nog een oorlogsboek in mijn tas. Die hadden da Inkel en Mir nog voor me geregeld op de boekenbeurs in Antwerpen vorig jaar. "Het complot tegen Amerika"
Daar ga ik na de recensie boeken eens heel rustig voor zitten op mijn nieuwe super relaxte bank.
"Wat als .... Niet Franklin Roosenvelt maar Charles.A Lindbergh tot president was verkozen in 1940?"


Tot volgende week weer allemaal ik mag deze week ook weer een extra dag thuis blijven dus met dat lezen komt het allemaal wel weer goed. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten