zondag 3 januari 2016

Verwacht in januari (deel 2)

De stille doden - Claire McGowan (verschijnt 14 januari 2016)
De stille doden van Claire McGowan is het derde deel in de spannende serie met forensisch psycholoog Paula Maguire. Een bom gaat af in het centrum van een kleine stad in Noord-Ierland. De vijf verdachten van de aanslag worden niet vervolgd. Vijf jaar later verdwijnen ze spoorloos, maar binnen enkele dagen wordt een van hen dood teruggevonden, opgehangen aan een boom. Een ander blijkt te zijn verbrand. Paula Maguire lijkt met haar expertise de enige die deze zaak tot een goed einde kan brengen. Ze krijgt slechts één kans om het moorden te laten stoppen. Claire McGowan weet in de thriller De stille doden de alledaagse werkelijkheid en de politieke situatie in Noord-Ierland levendig te schetsen. Voor liefhebbers van de serie Borgen.
Reserveer hier op Bol.com


De val - Melanie Raabe (verschijnt 4 januari 2016)
De dood van haar zus kan ze niet vergeten. Het gezicht van de moordenaar ook niet. 
De beroemde schrijfster Linda Conrads is voor al haar fans en de pers een raadsel. Al elf jaar lang heeft ze haar villa aan de Starnberger See niet verlaten. Slechts een handvol mensen weet dat Linda ooit het lichaam van haar vermoorde zus heeft gevonden en de dader weg heeft zien vluchten. Deze gebeurtenis blijft haar achtervolgen in haar dromen en Linda is nooit van het trauma hersteld. De schok is dan ook groot als ze in een flits het gezicht van de moordenaar herkent in een presentator van een televisieprogramma. Maar hoe weet ze zeker of ze na al die jaren de dader nog kan identificeren? Linda besluit een val te zetten om hem tot een bekentenis te dwingen, maar wat is er die dag eigenlijk echt gebeurd? En hoe betrouwbaar zijn haar herinneringen? 
Reserveer hier op Bol.com


De weg van het water (verschijnt 13 januari 2016)
De gescheiden veertiger Floor Postma is bewindvoerder van haar jongere zus Bente, een voormalig fotomodel, die met korsakov in een verpleeghuis is opgenomen. Op een dag ontvangt Floor een dagvaarding waarin haar zus wordt gesommeerd twee ton te betalen aan een onbekende, die zich beroept op een schuldbekentenis. Als blijkt dat haar zus slachtoffer is van een oplichter, moet de niet erg doortastende Floor, aangespoord door haar dochter, in actie komen. Nadat ze de rechtszaak heeft gewonnen, kan ze weer opgelucht ademhalen. Maar dan wordt Bente uit het verpleeghuis ontvoerd. Floor moet tot het uiterste gaan om haar zus te redden, én de geheimen uit haar verleden te ontrafelen. 
Reserveer hier op Bol.com




Gewetenloos - Patricia Cornwell (verschijnt 27 januari 2016)
In #23, Gewetenloos, krijgt Scarpetta compromitterende filmpjes over haar nicht Lucy, de computerspecialiste. Scarpetta gaat op onderzoek uit, en stuit op vreselijke feiten en verdachtmakingen. Lucy riskeert levenslange gevangenisstraf, maar ook voor Kay zelf ziet het er slecht uit...
Reserveer hier op Bol.com



Hou je adem in - Holly Seddon (verschijnt 5 januari 2016)
In Hou je adem in van Holly Seddon doet journaliste Alex Dale onderzoek naar de zaak Amy Stevenson, die als vijftienjarig meisje werd aangevallen en voor dood werd achtergelaten. De dader is nooit gepakt. Vijftien jaar later ligt ze nog altijd in coma. Alex en Amy zijn even oud en groeiden niet ver van elkaar op. Zowel privé als professioneel gaat het bergafwaarts met Alex, maar deze zaak lijkt haar redding te zijn. Ze stort zich erop, maar wanneer ze dieper graaft, raakt ze in gevaar. Hou je adem in van Holly Seddon is meeslepend, spannend en overtuigt door de geloofwaardige en menselijke personages. Voor de lezers van Nicci French.
Reserveer hier op Bol.com


Geen opmerkingen:

Een reactie posten