zaterdag 9 januari 2016

Terugkijk op Marlen Beek-Visser en Jeroen Windmeijer

Afgelopen jaar debuteerden 2 thrillerschrijvers uit mijn eigen stad: Leiden. Ook hun thrillers spelen zich af in mijn stad.
Bij beide boekpresentaties was ik aanwezig, heb ik een verslag van geschreven, en mocht ik als 1 van de eersten de boeken lezen en een recensie schrijven.

In een lokaal dagblad kijken beide schrijvers terug op hun debuutjaar

Marlen Beek-Visser

Debuteerde april dit jaar met het boek Stem!, over deelname aan een talentenjacht en wat dat met een deelnemer zou kunnen doen.
Marlen heeft zelf actief boekhandels benaderd met de vraag of ze mocht komen signeren. Elke zaterdg was ze wel onderweg naar weer een nieuwe boekhandel. Vaak waren boekhandels terughoudend, omdat zelfs bekende schrijvers weinig bezoekers trekken. Marlen pakte het op haar eigen manier aan: ze vroeg om een statafel zodat ze zich vrij in de winkel kon bewegen en dus mensen (niet opdringerig) kon aanspreken. Op deze manier lukte het haar vaak om tussen de 10 en 20 boeken te verkopen.
Ook is ze heel actief op Facebook en Twitter. Mede door deze inzet is het boek inmiddels toe aan de tweede druk.
Inmiddels is ze bezig aan haar tweede boek. Ze hoopt dat hij najaar 2016 kan verschijnen, maar het zou ook voorjaar 2017 kunnen worden.
Een onderwerp heeft ze al: hoofdpersoon is een vrouw van in de 40. Haar dochter van 16 krijgt een verhouding met haar mentor. Dan wordt deze mentor dood aangetroffen.

Jeroen Windmeijer

Debuteerde juni dit jaar met het boek De bekentenissen van Petrus, over een masker dat bij een
archeologische opgraving wordt gevonden. En het speelt zich af tijdens het belangrijkste feest in Leiden: Het Leidens Ontzet.
Het boek is inmiddels toe aan de derde druk. De eerste druk was binnen 2 weken uitverkocht. Jeroen schat dat 90% van de boeken gekocht zijn in Leiden en omgeving. Ook zijn er Leidse instanties en bedrijven die het boek weggeven als relatiegeschenk, zoals bijvoorbeeld de Pieterskerk ( inderdaad vernoemd naar Petrus ), de 3 october vereeniging en een advocatenkantoor.
Omdat hij in het dagelijkse leven godsdienstleraar is heeft hij er even over gedacht om het boek onder een pseudoniem uit te brengen. Maar de directeur van de school vond dat onzin.
Inmiddels is hij bezig aan het tweede boek. Dat speelt zich ook af in Leiden. Tijdens het plaatsen van ondergrondse containers ( waar ze nu ook echt overal in de stad mee bezig zijn ) wordt een tunnel ontdekt. En dat leidt natuurlijk tot allerlei mysteries. Dit boek verschijnt dit najaar bij Harper Collins. De uitgeverij waar Jeroen onlangs een contract tekende.
Uiteindelijk is het de bedoeling om een Leiden-trilogie te maken. Het derde boek heeft hij al in zijn hoofd zitten.


bron: Leidsch Dagblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten