donderdag 17 december 2015

Susan Moonen: 2015 in boeken

Las je veel dit jaar? Hoeveel boeken ongeveer?
Dit jaar las ik vooral veel in de verschillende vakanties. Hoeveel boeken dat ongeveer waren? Zo’n stuk of 20. Niet echt veel, ik weet het. Mijn werkweek zit vol met mijn auteursactiviteiten en Moonen Media (mijn onderneming in tekstontwerp en journalistiek). Daarnaast sport ik 3 keer per week en besteed ik veel tijd aan mijn gezin. Dan blijft er weinig tijd over om me echt helemaal te verliezen in een boek. Daarom lees ik veel op vakantie. Heerlijk! Ik ben nu alweer boeken aan het verzamelen voor de volgende vakantie.

Welke boeken sprongen er voor jou bovenuit? En waarom die?
Dit jaar stond voor mij, naast schrijven natuurlijk, in het teken van management en voeding. Ik heb mijn voedingspatroon verder aangescherpt en daar waren ‘Hoe word je 100 jaar?’ van William Cortvriendt, maar ook ‘De Voedselzandloper’ van Kris Verburgh handige boeken bij. Op het gebied van management en persoonlijke ontwikkeling las ik ‘Getting things done’ van David Allen en ‘Een werkweek van 4 uur’ van Timothy Ferriss. Voor mij sprong het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey er bovenuit. Dit boek, waarvan al meer dan 350.000 exemplaren zijn verkocht, wordt wel het beste managementboek ooit genoemd. Het heeft me veel nieuwe, waardevolle inzichten gegeven voor zowel mijn auteursrol, als die van tekstschrijver en journalist. 

Welk boek(en) legde je weg en las je niet uit? En waarom? 
Dat is dit jaar gelukkig niet voorgekomen. 

Heb je van 2015 een leuke boekengebeurtenis? 
Het is een open deur, maar wel de waarheid: de boekpresentatie van Zwarte Aarde. Mijn tweede boek. Het is een beklemmend verhaal over de afschuwelijke gevolgen van pestgedrag. De boekpresentatie was druk, gezellig en ik heb weer veel nieuwe mensen ontmoet. 

Heb je een boekendoel voor 2016?
Nee, ik werk niet met boekendoelen in aantallen. Wat ik wel doe is constant alert zijn op nieuwe boeken. Die koop ik vervolgens en bewaar ze dan voor mijn vakanties. Ik heb al een aantal prachtexemplaren liggen voor de zomer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten