vrijdag 18 december 2015

Lydia van Houten: 2015 in boeken

Was 2015 een bijzonder jaar op boekengebied voor jou? Waarom wel/niet? Dit jaar was het meest bijzondere jaar in mijn tien jarige schrijfcarrière. Dat heeft alles te maken met het genre. Ik heb spijt! Spijt dat ik het niet eerder aandurfde om thrillers te schrijven. Dat ik pas in 2015 debuteerde met een thriller. Nu heb ik zo ontzettend veel in te halen. Maar dat was mijn persoonlijke boeken beleving. Het nadeel, door de drukte is er veel op boekengebied aan mij voorbij gegaan. Want wat mijn collega’s allemaal hebben gedaan… ik weet het niet.
Las je veel dit jaar en aan welke hoeveelheid moeten we dan denken?? Haha, weet je zeker dat je dat wilt weten? Goed dan. Ik zal eerlijk zijn. Eigenlijk herlas ik vier non-fictie boeken. Maar ik beterde mijn leven. Dus begon ik tijdens de zomervakantie ook fictie te lezen: vier boeken!
Welke boeken sprongen er boven uit voor jou? Waarom deze? Steven King en Nicci French, en dan alles. En waarom? Het maakt niet echt veel uit wat ze schrijven, ze boeien vanaf de eerste letter. Elk boek opnieuw, daar zit geen slechte zin tussen. Daar wordt ik als schrijver erg opgewonden van. Zo heb ik de nieuwste King en French ook op de moet-ik-hoognodig-lezen stapel liggen.
Welk boek vond je eventueel tegenvallen en waarom? Nu ga ik waarschijnlijk tegen de stroom in. Het boek dat ik ook op vakantie kon lezen was; Meisje in de trein. Met moeite kwam ik door het eerste hoofdstuk heen. Toch probeerde ik verder te lezen. De recensies waren goed. Daarom dacht ik nog; dit ligt aan mij! Maar ik gaf het uiteindelijk op. Het was net of het te langzaam ging. Dan lees ik alleen nog maar: bla-bla-bla, en val ik in slaap. Van een goed verhaal verwacht ik spanning. Meteen al. Vanaf de eerste letter!
Wat kunnen wij van jou in 2016 verwachten? In ieder geval mijn tweede thriller. Dat is zeker! Was ik met Doodstil nog zoekende naar een eigen slag of stem, in boek twee is dit zoeken weg. Vervloekt is een mix zoals ik die graag in de toekomst wil behouden. Een soort van ‘King meets French’ stijl. Dat zijn toch mijn voorbeelden geworden. Wat mij betreft lenen en mixen thrillers prima met mysterie en een miniem scheutje fantasie. Tja, die liefde blijft bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten