vrijdag 6 november 2015

Wat leest Juul

Herfst


De herfst is begonnen en wat is dat genieten! Zeker met die heerlijke zon en prachtige kleuren. Ik kan daar heel blij van worden. Lekker buiten zijn.
Maar herfst is ook lekker met een kop koffie of thee en een boek op de bank. Leeskilometers maken. Soms is het best jammer dat er tussendoor gewerkt moet worden.

De drukke dagen op het werk komen eraan, dus nu nog elke gelegenheid pakken om te lezen. Want straks met de feestdagen zal ik wel afgedraaid uit werk komen.

Ik was begonnen in Het stille meisje van Hjorth Rosenfeldt. Het is het eerste boek dat ik van dit duo lees en het viel mij zeker niet tegen. Maar...mijn wankele ereader besloot dat ik niet verder mocht in het boek. Na heel veel grrrr's en minder nette woorden, poging tot resetten, het toch maar opgegeven. Helaas...

Maar wat las ik dan wel?
Bloedbroeders van Heleen Vreeswijk.
Lekker boek om tussendoor te lezen. Bij vlagen spannend en nooit saai. En zoals, bijna, altijd bij Heleen heeft het een actueel thema.
Valse beloftes van Linda Castillo.
Lees deze schrijfster! Ze is zo goed. Vergelijkbaar met Karin Slaughter. Het is wel raadzaam om de boeken op volgorde te lezen: Zwijgplicht, Voor altijd stil en Valse beloftes.

En wat lees ik nu?
Bijwerking van Heleen van der Kemp. 
Weer een Britt Franken-verhaal. Het is wel handig om de eerdere delen gelezen te hebben, maar het is niet noodzakelijk.
Wat ik verder van het boek vond lees je binnenkort in een recensie.
Bradley Wiggins biografie van John Deering
Eens iets heel anders. Een biografie leest sowieso heel anders. Deze heeft een originele opzet, het levensverhaal van Wiggins wordt aan de hand van de etappes in de Tour de France 2012 verteld.

Ow! Ik moet natuurlijk ook nog even kwijt dat ik geweldige schoenen heb gekocht! Ben er zo blij mee ( en ik heb natuurlijk een schoenen-tik ).

Ik heb een redelijke rustige week voor de boeg. Paar uurtjes per dag werken en verder geen afspraken. Veel tijd om te lezen dus. En dat ga ik dan ook zeker doen! Volgende week lezen jullie wat er van terecht is gekomen.

Fijne leesweek! Juul


1 opmerking: