woensdag 4 november 2015

Verwacht in november - deel 2

Memento - Emelie Schepp (verschijnt 10 november 2015)
Een jong meisje wordt wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht gekomen is. 2012: In Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst vermoord. Alle sporen leiden naar een kind als dader. Officier van justie Jana duikt in de zaak en dat brengt bij haar gruwelijke herinneringen aan haar eigen verleden boven. Wat gaat er schuil achter de nu zo sterke Jana? En is zij eigenlijk wel te vertrouwen?
Reserveer bij bol.com


Op de hielen - Karen Rose (reeds verschenen)
Psychologe Faith probeert een nieuw leven op te bouwen in het huis van haar oma dat ze onlangs erfde. Wanneer er in de buurt twee studentes worden vermist, en de FBI een groot onderzoek opent, wordt Faith geconfronteerd met een duister verleden dat ze graag had willen vergeten. En haar stalker lijkt dichterbij dan haar lief is...
Bestel op bol.com




Playground - Lars Kepler (verschijnt 9 november 2015)
Jasmine Anderson ziet tijdens een navo-missie de dood recht in de ogen. Haar hart staat meer dan een minuut stil, en de herinnering aan die honderd seconden zal haar leven voorgoed veranderen. Wanneer Jasmine jaren later met haar moeder en zoontje betrokken raakt bij een ernstig auto-ongeluk, komt zij als enige weer bij bewustzijn. Haar moeder is overleden en haar zoon is zo ernstig gewond dat artsen zijn hart moeten stilzetten om hem te redden. Jasmine herinnert zich de wereld tussen leven en dood en besluit haar zoon te gaan helpen door ook haar hart stil te laten zetten. Alleen zo zal ze hem kunnen redden, wég van de dood.
Reserveer op bol.com

Richting het kwaad - Viveca Sten (verschijnt 10 november 2015)
Het is winter op Sandhamn en een sneeuwstorm houdt de archipel in zijn greep. De avond voor kerst neemt een bange en opgejaagde vrouw de laatste boot naar het eiland. Op Tweede Kerstdag wordt op het strand voor het Seglarhotell een stoffelijk overschot aangetroffen en inspecteur Thomas Andreasson moet zijn kerstvakantie afbreken. Al snel is Thomas verwikkeld in een zaak met een bedreigde, bekende oorlogscorrespondente, xenofobe stromingen en een buitengewoon berekenende moordenaar. Terwijl hij naar de gemeenschappelijke noemer zoekt, vallen er nog meer doden. Tegelijkertijd worstelt zijn jeugdvriendin Nora Linde met haar eigen problemen wanneer haar beroepsmatige eer op het spel wordt gezet. Nora moet een beslissing nemen die haar leven voor altijd zal veranderen.
Reserveer op Bol.com

Ritueel - Isa Maron (verschijnt 27 november 2015)
In 2014 veroverde Isa Maron de boekhandels en lezers met deel 1 en 2 van de succesvolle serie De Noordzeemoorden; een knap geconstrueerde, vierdelige thrillerserie die de lezer meevoert van Amsterdam naar Texel, en verder op een tocht langs de kille Noordzee. Op overtuigende wijze schiep Maron een beklemmende wereld waarin de levens van rechercheur Maud Mertens en student Forensisch Onderzoek Kyra Slager samenkwamen. Vele lezers raakten in de ban van de verdwijning van Sarina, de zus van Kyra. In Ritueel, deel 3 van de serie, raakt het onderzoek naar de vermissing van Sarina in een stroomversnelling en zowel Kyra als Maud beseffen dat de zaken waar ze aan werken veel groter zijn dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.
Reserveer op Bol.com

Schuld - Mel Wallis de Vries (reeds verschenen)
Kort na elkaar plegen enkele leerlingen zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen de jongeren te zijn. De politie bestempelt het dan ook als een trieste samenloop van omstandigheden.
Maar dan krijgt de 16-jarige Tess een brief die alles verandert: JIJ BENT DE VOLGENDE... Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.
Eén waarschuwing: zorg dat je naam niet op de lijst staat. 
Koop bij Bol.com

1 opmerking:

  1. Ik kijk uit naar Ritueel van Isa Maron. Vind het wel heel apart dat op de site van Paagman staat 'nog niet verschenen' (uiteraard), maar dat het boek daar dan wel alvast twee en een halve ster heeft gekregen.

    BeantwoordenVerwijderen