dinsdag 3 november 2015

Het meisje op de weg - Michael Berg

Titel: Het meisje op de weg
Auteur: Michael Berg 
The House of Books
294 pagina's
Verschenen: oktober 2015
Recensie door Lydia Buist


Achterflap
Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido op een afgelegen plek in Zuidwest - Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht.
De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Het meisje op de weg is het zevende thriller van Michael Berg en wat voor één! Een thriller waar alles in zit: spanning, actie, verraad. Zodra je begint met lezen, word je in het verhaal gezogen en het boek wegleggen is geen optie meer. Het boek neemt je mee naar het heden,  maar neemt je ook mee naar het verleden van de hoofdpersonage Anne Givernaud.
Anne heeft een eigen psychologenpraktijk en is getrouwd met Nicolas. Ze heeft alles, maar dan ontmoet Anne Guido. Ze wordt verliefd en maakt een keuze. Anne vindt geld en roem niet belangrijk in tegenstelling van haar ouders en zus. In hun ogen is Nicolas de ideale echtgenoot. 

Voor het eerst van mijn leven heb ik een beslissing genomen zonder me druk te maken om wat mijn familie ervan vindt. Ik heb voor mezelf gekozen. Voor Guido.

Anne is gelukkig en woont samen met Guido op een afgelegen plek. Op een avond vindt Anne een meisje op de weg voor hun huis. Anne en Guido bieden haar de helpende hand en ze blijft slapen. De volgende ochtend wanneer Anne wakker wordt, lijkt het wel of er een orkaan heeft gewoed in de woonkamer. Het is een ravage: de vloer ligt bezaaid met papieren, een verscheurde foto van haar en Guido en een bebloed mes.
Guido en het meisje zijn spoorloos. 
Wanneer de collega/vriend van Guido wordt vermoord, is het voor de politie één en één is twee. Guido wordt verdacht. Anne hoort dingen over Guido waar ze van schrikt en ze voelt zich verraden. Ze belandt in een nachtmerrie, maar ondanks dat ze zich verraden voelt, wil ze maar één ding: Guido vinden, want alleen hij kan haar vragen beantwoorden. Ondanks het gevaar deinst ze nergens voor terug in haar zoektocht naar antwoorden.  

Michael heeft een thriller geschreven waar je u tegen zegt. De sfeer in het boek is mysterieus. Het verhaal maakt je nieuwsgierig en net als Anne wil je als lezer maar één ding weten: wie is Guido nu werkelijk en wie is het meisje op de weg? Ik had maar een doel: dit boek moet uit!
Het verhaal is spannend, beeldend en vlot geschreven. De personages zijn goed uitgewerkt, ik voelde sympathie voor Anne, wat een doorzettingsvermogen! Ik weet niet wat ik had gedaan als ik in haar schoenen stond. 

Maar wat ik wel weet, is dat dit boek in mijn top 5 komt van 2015. Dit boek raad ik zeker aan en wegleggen is geen optie. Dit boek is werkelijk een pareltje.

Het meisje op de weg krijgt van mij dikke 5 sterren. 



Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten