zondag 18 oktober 2015

Psychopaten houden van donkere chocolade...

Kwaadaardige persoonlijkheden lijken een voorkeur voor bittere versnaperingen te hebben zoals zwarte koffie, gin tonic en selderij. Maar ben je ook echt een psychopaat als je van koffie en gin-tonic houdt? 
Via een lezer van onze thrillerlezersgroep werd ik op een artikel bij de Libelle gewezen. Ik las de grappige kop en klikte snel door. Ik wil jullie het bijzondere bericht niet onthouden, dus geef het ook weer aan jullie door. Ik hou trouwens heel erg van alle chocolade en heel donkere 70 procent vind ik zaaaalig. Maar gin tonic wissel ik heel graag in voor een Harvey Wallbanger (wodka, jus, licor 43).

Uit een onderzoek van de Universiteit van Innsbruck uit Oostenrijk blijkt  dat psychopaten, narcisten, sadisten en andere kwaadaardige types een voorkeur hebben voor  de bittere smaken. Zo zouden ze dol zijn op radijs en selderij en is hun favoriete drank  gin-tonic en zwarte koffie. Ze hebben 1000 mensen ondervraagd. Ik zou heel graag de gegevens in willen kijken, want zijn die 1000 mensen dan allen bekend als zogenaamde psychopaat?
Mensen met een  donkere/zwarte  persoonlijkheid zijn logischerwijs niet bepaald schatjes; deze mensen vinden zich zelf het belangrijkst , voelen weinig tot geen empathie voor anderen, hebben verschillende gezichten, zijn ijdel en vinden het  grappig als iemand anders pijn heeft.
Nu kunnen deze psychopaten en ander soort foute persoonlijkheden een voorkeur hebben voor bittere dranken en spijzen, het is niet zo dat iedereen die van die bitterheid houdt gelijk ook een psychopaat is! Een grappig onderzoek zou wel zijn welke persoonlijkheden veel voorkomen onder de mensen die van bitter houden? Leven deze mensen dan ook bitter en zijn ze zwartgallig?
Soms zou ik best socioloog of iets dergelijks willen zijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten