maandag 3 augustus 2015

Manuscripta 2015

Manuscripta op het Stadsfestival Zwolle vindt plaats in het centrum van Zwolle, op podia in en rondom het Stadhuis, de boekhandels Waanders en Westerhof en het Rodetorenplein. Uniek in Zwolle zijn de boottochtjes met auteurs. Voor de 6de keer wordt de Europese Literatuurprijs op Manuscripta uitgereikt. Tevens wordt de Elspeet Boekverkoper van het Jaar bekendgemaakt. De winnaar ontvangt de Albert Hogeveen Bokaal.   
Het Stadsfestival Zwolle, met 35.000 bezoekers in 2014, wordt in 2015 voor de vierde keer georganiseerd. Het is een meerdaags festival, van 3 t/m 6 september, met een gevarieerd aanbod van muziek, theater, film, opera en een randprogramma met als rode draad de grachtengordel van de binnenstad. Daar komt dit jaar de brede en vernieuwende boekenprogrammering van Manuscripta bij. 

Ik heb net het programma aandachtig zitten bekijken , aangezien we met tien man sterk er rond zullen paraderen. Er is weer genoeg te doen en er is ook een blikje hele bekende Nederlanders opengetrokken zoals Mathijs van Nieuwkerk van De Wereld draait door bijvoorbeeld, waarvan de meesten bij ons al zeiden: daar hoeven we dan in ieder geval niet heen. 

 Op de Schrijversmarkt op het Rodetorenplein kun je de nieuwste boeken kopen en laten signeren. Ook kan je hier kaartjes kopen voor de literaire vaartochten (rest van het boekenprogramma is gratis toegankelijk). Bij het plein staan ook het hoofdpodium en twee casita's met daarin doorlopend voordrachten en acts van auteurs. Op de markt vind je oa Atlas, Cargo, Anthos en Xander. Bij hun kraampjes zullen schrijvers komen signeren.

12.00 - 13.00 en 13.15 - 14.15 Workshops Schrijversacademie Schrijfkramp? Structuurproblemen? De Schrijfarts is er voor al je schrijfkwalen! De Schrijversacademie organiseert twee workshops Creatief Schrijven. Meld je aan via info@schrijversacademie.nl en krijg van tevoren een kleine schrijfopdracht toegestuurd die tijdens de workshop in de groep besproken wordt.

 13.30- 14.00 Nieuwe thrillers van Heleen van der Kemp & Frank van Pamelen  Spannende boeken zijn nog altijd het meest gelezen genre in Nederland. Vriendschap, verraad en vreemde pillen. En nog meer verraad maar dan in de tijd van Vondel en de rederijkers. Heleen van der Kemp en Frank van Pamelen lichten een tipje van de sluier op. Bijwerking Heleen van der Kemp (CARGO) Witte raaf Frank van Pamelen (AMBO | ANTHOS UITGEVERS)

15.30 - 16.00 Thrillers & faction door Tomas Ross en Bart-Jan Kazemier Wat als facts en fictie naadloos in elkaar overlopen? Of als we in een boek en ook in de echte wereld het verschil niet meer zien? Dan heb je volgens Tomas Ross en Bart-Jan Kazemier faction. Een spannend boek met alledaagse angsten die zomaar werkelijkheid kunnen worden. Thrillers van de bovenste plank dus. 

16.30 - 17.00 Top 2000 a gogo: Leo Blokhuis Een quiz, een popcollege en anekdotes rondom de grote hits en de ontmoetingen met artiesten, Leo Blokhuis kent ze allemaal. Als popproffesor bij dit populaire televisieprogramma zag hij ze komen en gaan. Beleef mee! Het Grote Top 2000 a gogo kijk-, lees- en luisterboek Leo Blokhuis e.a. (DE BEZIGE BIJ)

Daar tussendoor moet er ook veel gekletst en op terrasjes gezeten worden. Dus het gaat helemaal goed komen daar in Zwolle. Beetje zon erbij en het is al snel leuk.

1 opmerking:

  1. Wil graag kaartjes kopen voor de literaire vaartocht. Hoe en waar en wat zijn de kosten ?
    Woon buiten Zwolle. BVD

    BeantwoordenVerwijderen