dinsdag 4 augustus 2015

Girl Missing (Meisje vermist) - Tess Gerritsen

Titel: Girl Missing
Auteur: Tess Gerritsen
271 pagina’s
Bantam Press
ISBN 9780593062753
Recensie door Miriam Bakker


Het eerste lijk is raadselachtig…
Het volgende lijk is een waarschuwing…
Het laatste lijk…is misschien het hare…

Kat Novak is een patholoog-anatoom die op een avond met lichte tegenzin haar collega Clark uit de brand helpt. Er wordt een dode vrouw binnengebracht en zij neemt de autopsie van hem over, omdat hij op vakantie gaat. Deze Jane Doe blijkt aan een overdosis te zijn overleden. In haar hand heeft ze een luciferdoosje geklemd waarop een telefoonnummer geschreven staat. Dat telefoonnummer is van Adam Quantrell, hoofd van een groot bedrijf, Cygnus. Weet hij wie Jane Doe is?
Dan wordt er weer een dode vrouw gevonden in wederom hetzelfde deel van de stad en Kat vermoedt dat er meer is. Dit zijn niet zomaar lukrake sterfgevallen. Haar vermoedens worden door haar baas in de wind geslagen en de politie is sceptisch. Maar Kat laat zich niet zomaar aan de kant zetten en is vastberaden erachter te komen wat er aan de hand is en dan is ze haar leven niet meer zeker…

Kat Novak is een pittige tante die zich door niets of niemand de wet laat voorschrijven en zich ook niet snel laat tegenhouden als ze iets in haar hoofd heeft. Een sterke vrouw met het hart op de tong, doorzettingsvermogen, maar ook een vrouw die torenhoge muren heeft opgetrokken opdat ze niet gekwetst wordt.
Ze ontmoet Adam Quantrell en probeert hem uit alle macht te weerstaan. Lukt het Adam om door die muren heen te breken?

Tess Gerritsen begon met het schrijven van spannende romans. ‘Girl Missing’ is haar eerste poging tot het schrijven van een thriller. Ze omschrijft het zelf als haar ‘bridge’ novel, haar overgangsboek.
En dat merk je ook wel. Het is een goed boek, dat zeker, maar het verhaal is vrij standaard qua ingrediënten en spanningsopbouw. Het geheel doet nog wat houterig aan. Met uitzondering van Kat blijven de personages aan de vlakke kant, ze worden weinig uitgediept en dat is jammer. Het verhaal wordt nergens echt spannend, behalve op het eind, richting het plot. Het plot is niet heel verrassend, maar wel goed tot in de puntjes uitgewerkt.
Je merkt dat dit haar eerste thriller is en ze is nadien alleen maar gegroeid als schrijfster. ‘Girl Missing’ is een goed opstapje naar het betere werk.

Drie sterren


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten