donderdag 30 juli 2015

Zomerhitte - Marijke Verhoeven

Wanneer Laura door haar vriendin naar het mooie Limburg wordt gestuurd nadat haar relatie op de klippen is gelopen, wordt ze meteen door 2 mannen betoverd. Haar vriendin Lucy heeft een schildercursus voor haar geboekt en de cursusleider Philip Cools valt als een blok voor haar. De groep bestaat uit wat oudere vrouwen en 1 man, die allemaal goed in de slappe was zitten. Na de eerste kennismaking  besteedt Philip wat extra aandacht aan zijn muze, hij is na het overlijden van zijn vrouw en ongeboren kind zijn inspiratie verloren, maar hervindt deze weer na het ontmoeten van Laura.  Laura is door haar vriendin ingeschreven onder de naam Lucy. De vriendinnen hebben wel vaker van identiteit gewisseld en vroeger werden ze ook wel ‘de tweeling’ genoemd.

Wanneer Laura op het balkon staat om de omgeving in zich op te nemen, wordt ze aangesproken door de tuinman Michel, die haar voorstelt haar de tuin en omgeving te laten zien. Wanneer Laura en Michel in het tuinhuis belanden en Michel iets te vrijpostig wordt, vertrekt Laura boos naar haar kamer. De twee mannen zijn vanaf dat moment elkaars concurrenten.
De groep artistiekelingen krijgen naast schilderles ook kunst te zien en er worden excursies ondernomen. Laura krijgt steeds meer het idee en gevoel dat er iets niet klopt in het schildersclubje en waarom betrapt Laura de piccolo in het tuinhuisje van Michel met de adressen van de cursisten? Vanaf dat moment is niets meer zoals het lijkt en komt Laura in een gevaarlijk spel terecht.

Zomer Hitte is een heerlijk vakantieboek. Het leest vlot weg en de thriller met een vleugje erotiek is voor mij een echte aanrader. Heerlijk hoe Marijke de spanning weet op te bouwen en de romantiek erdoor heen weet te weven. Ik vind het een soort chicklit thriller en een echte aanrader voor de lezer die niet van al te zware kost houd.

Ik geeft 3,5 ster aan deze heerlijke zomerthriller.

Caroline Kuiper


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten