dinsdag 7 juli 2015

Wat leest het team?

Zoals elke week leest het team verschillende boeken. Er zijn er die drie per week lezen (Moon) en ook die twee weken of langer over een boek doen. Bij dit item vertellen de teamleden waar ze mee bezig zijn.

Wat leest Moon deze week? 


Vorige week zaterdag heb ik een doos mogen ontvangen van Ink, met daarin een paar 'moetjes' en een paar 'graagjes', als er tijd voor is.
Het leek wel Sinterklaas zo blij als een klein meisje was ik, dan maak je de doos open en is elk boek een verrassing, gelukkig is mijn boekenkast vergroot anders had ik een probleem.
Deze week las ik drie boeken, bij de laatste ben ik op de helft. Ik las eerder deze week De Betrokkenen van Anita Larkens en Vermoorde Onschuld van Jo Claes. Ik heb genoten van deze boeken, Jo Claes heeft er echt een fan bij wat een heerlijke boeken. Deze week komen de recensie van beide waarschijnlijk wel op het blog. Maar wat kun je ontspannen van een heerlijk boek lekker buiten in de tuin en dan gewoon ff niks alleen maar lezen, en dan het geluk dat het zulke heerlijke boeken zijn.

Nu ben ik bezig in De Bonsai Collectie van Dirk Vanderlinden, een boek waarvan ik niet wist waar ik aan begon. De cover vond ik al niet heel gaaf.. het onderwerp wist ik ook niet echt te waarderen, maar wat kan een mens er naast zitten.
Een verhaal over de Van Diesel Company, het is een supranationaal team dat door verschillende overheden ingehuurd wordt om situaties op te lossen waar geen leger- of politie-eenheid kan of mag worden ingezet. Iets waar ik normaal gesproken niet eens naar zou hebben gekeken. Maar de humor en de schrijfstijl is echt heel fijn. Het leest super vlot en de personages zijn heel fijn beschreven, je wordt bijna één van de teamleden. Maar, meer vertel ik niet... dat lees je binnenkort op het blog.

Ink

Ik ben al een week bezig in Mocro Maffia. Las ik onlangs dat een voetballer het boek in drie uur uit had en die staan niet bekend als snelle boekenlezers, dan ga je wel twijfelen aan jezelf.. Haha...flauwekul. Met de hitte lees ik dus niet makkelijk. Als ik begin, ben ik na tien bladzijdes slaperig. Dus vandaar dat het zo langzaam gaat. Verder heb ik opeens een abonnement op twee kranten en een tijdschrift. De ene krant heb ik zo uit, maar de andere kost flink wat leestijd. Het tijdschrift is ook geen Linda met meer foto's dan tekst dus ook daar lang in bezig. Het is maar goed dat het alle drie proefabonnementen zijn.
Er is namelijk zo ontzettend veel leuks door de bus al gevallen wat ik graag wil lezen. Heb al weer wat boeken opzij voor Moon, de veellezer.
Ik hoop dit weekend eindelijk die maffia uit te hebben. Wel heel interessant om te lezen hoe dat in de Amsterdamse onderwereld werkt en waarom het zo uit de hand loopt.





Crien:
Ik ga (opnieuw) beginnen in 'Irene' dankzij het enthousiasme van een andere bende lid. Ben erg benieuwd of ik net zo enthousiast ben. Van de week heb ik "Mooie meisjes" van Karin Slaughter dichtgeslagen en ik vond m na een traag begin toch wel erg goed. Die wending had ik echt niet aan zien komen. Wel jammer dat het voor mijn gevoel allemaal wat laat op gang kwam en van bepaalde gedeeltes snapte ik in eerste instantie niet waarom die in het boek zaten. Maar t kwam meer dan goed. Van 'Irene' heb ik niet echt verwachtingen ik heb ook expres de recensie nog niet gelezen maar afgaand van t enthousiasme van het mede bende lid komt het wel goed met het verhaal. Wordt vervolgd.......





Miriam:
Vorige week las ik 'Kwaad Bloed' van Jennefer Mellink uit en daarna ben ik meteen begonnen in 'Nevel' van Olga Hoekstra. 'Dodenweg' heb ik pas gelezen en daar heb ik ontzettend van genoten, dus ik wilde 'Nevel' niet te lang laten liggen. Ik was zo nieuwsgierig hoe het verder zou gaan met Thomas en Fleur. Ik ben inmiddels over de helft en het is weer zo'n fijn boek!! Ik ben altijd ergens een beetje bang dat een volgend deel tegenvalt, zeker als je verwachtingen hoog zijn (logisch ook als je net een heel goed boek van een schrijver gelezen hebt) maar niets is minder waar. Het niveau van 'Nevel' ligt een trapje hoger dan dat van 'Dodenweg', geweldig! Een recensie volgt snel op het blog, Moon gaat weer een groepsrecensie in elkaar zetten :-)



Lydia:

Afgelopen week heb ik De Waal en Baantjer uitgelezen van Simon de Waal 'Een Schim in de nacht'. Wederom was ik verrast, wat zijn dit toch heerlijke boeken. Ik hou van de personages Peter van Opperdoes en zijn collega Jacob. Ik zie ze echt door de Amsterdamse straten lopen.  
Het volgende boek ligt alweer klaar: 'Perfecte dagen' van Raphael Montes.
Voor mij een onbekende auteur. 'Perfecte Dagen' is zijn tweede thriller. Een tijdje geleden zag ik dit boek op de FB-groep thrillerlezers, en dacht 'wow die wil ik lezen'. Op de cover staat een tekst dat trok mijn aandacht.  
'Het is voor je eigen bestwil, ik ga je gelukkig maken.' 
En dan ga ik echt van alles denken. Ik weet niet wat ik van dit boek mag verwachten. Ik ga lezen en hoop het snel te weten. 


Juul:



Ik heb de afgelopen week voor mijn doen weinig gelezen. Ik heb "maar" 3 boeken gelezen, geloof me dat is weinig.
Ik lees er, uiteraard, weer 2 tegelijk.

1 Vermoorde onschuld van Jo Claes.

Ik ben er net in begonnen en zit er meteen weer lekker in. Voor mij is Jo Claes echt een ontdekking. Fijne schrijver, interessant hoofdpersonage. En verhalen die zich "dichtbij" afspelen, daar bedoel ik mee: net te ver gezocht.
Ook nu verwacht ik weer een lekker boek om te lezen.
Wat ik er uiteindelijk van vond lezen jullie in de recensie die ik samen met Moon maak.

2 Onschendbaar van Heleen van der Kemp

Ik heb de vorige boeken, Blond 15 en Afrekening, ook gelezen. Maar alweer een tijdje terug. Dat merk ik wel met het lezen van dit boek. Het is deel 3 in de serie rondom Britt Franken. De vorige 2 delen heb ik met plezier gelezen. En dat verwacht ik ook nu weer. Maar het is even lastig om er weer helemaal in te komen.


Caro:

Ik heb net 'Vuurproef' uit van Carina van Leeuwen en ze heeft er een fan bij. Heerlijk geschreven en realistisch. Nu begonnen in 'Strafexpeditie' van S.Craig Zahler en ben pas op bladzijde 30, want ik kon hem niet vinden in de camper. We waren een weekendje naar de camping van C@S maar hadden geen kaarten meer kunnen bemachtigen. Gelukkig heerlijk weer en dus maar verder in 'Bloed en Goud' gegaan, die ik ook bij me had. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten