maandag 8 juni 2015

Payback van Mike Nicol

Het verhaal De voormalige wapensmokkelaars Mace Bishop en Pylon Buso hopen eindelijk een ontspannen leven te gaan leiden in Kaapstad. Met hun nieuwe beveiligingsservice voor welvarende toeristen lijkt dat te lukken, tot Mace ingehaald wordt door zijn verleden. Hij moet nog één gevaarlijke klus klaren en krijgt te maken met een vijand van formaat: Sheemina February, een advocate met ijsblauwe ogen, een passie voor geweld en een zwarte handschoen aan haar linkerhand. Wie is deze engel der wrake? De karakters Eigenlijk is er niemand van de (hoofd)karakters die mij aanspreekt of waar ik in het bijzonder mee meeleefde. Ze hadden net iets meer uitgediept mogen worden voor mij. Er komen enorm veel personages in voor en op een gegeven moment heb ik het opgegeven te snappen waarom die of die fungeerde als tussenpersoon bij de wapendeal. Mijn verstand is denk ik niet crimineel genoeg om dat allemaal te begrijpen. Ik denk bovendien dat het meer een mannenboek is.
De auteur De auteur kende ik niet en ik had dus ook geen verwachting bij dit verhaal. De schrijfstijl is niet helemaal zoals ik het fijn vind. Veel Zuidafrikaanse straattaal en vlot maar te onpersoonlijk, te afstandelijk. Ik vind dit ook geen echte thriller maar meer een misdaadverhaal met spannende elementen.
De plot Verwikkelingen genoeg in dit verhaal, er komen steeds weer dingen bij en dat maakt het verhaal een beetje warrig. Doordat ik het af en toe niet helemaal meer kon volgen is de plot mij ook een beetje aan komen waaien. Vond het niet spannend of verrassend, had meer zoiets van : Oh, oké zit het zo.
Algemeen Ik kon er niet steeds mijn aandacht bij houden, vooral het middengedeelte ging een beetje langs me heen omdat het veel van hetzelfde was. Ik denk niet dat ik de rest van de Kaapstadtrilogie ga lezen. Ik heb hem nu aan mijn schoonzoon gegeven, ik ben zeer benieuwd wat hij er van gaat vinden. Als me niet gevraagd was om dit boek te lezen had ik hem waarschijnlijk niet opgepakt in de boekhandel. Pluspunt: de cover past goed bij het verhaal en heeft wel een Afrikaans sfeertje.
Spanning: 7 Plot: 7 Leesplezier: 6 Schrijfstijl: 6 Originaliteit: 8 Psychologie: 7
door Anita Poot

Geen opmerkingen:

Een reactie posten