zondag 31 mei 2015

Schrijfperikelen

Daar zit ik dan, nog steeds achter mijn laptop. Ik zit er al een flink aantal uur, en heb inmiddels al 2 verslagen geschreven voor het blog. Maar nu, deze column. Ideeën genoeg, dat is het probleem niet, maar de woorden vinden...

Ik heb Linda Jansma beloofd Houvast te noemen in deze column, maar geen idee hoe ik het verhaal er omheen zal gaan breien. Het is in ieder geval het eerste boek dat ik van haar las. Inmiddels heb ik ze allemaal gelezen en kan niet wachten tot volgende week de nieuwe (Verbroken) uitkomt! Ik ben in ieder geval mijn belofte nagekomen, een soort van...


De afgelopen week heb ik ook amper de tijd gehad om te lezen. Geeft niet, ik was druk met allerlei leuke dingen. Maar vreemd is het wel, het gebeurt mij niet snel dat ik zo weinig lees. Wat ook niet helpt is dat ik momenteel een recensieboek aan het lezen ben waar ik slecht doorheen kom. Het is wel goed geschreven, dat gelukkig wel, maar het zweeft mij teveel, denk dat ik er te nuchter voor ben. Ik ben pas op de helft, dus ik wens mezelf succes!

Maar goed...deze column dus...
Tja, ik ben geen Youp van 't Hek die elke week leuke columns weet te produceren. Laat staan dat ik van een aantal losse delen een geheel weet te maken.
Ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat ik wel grappig kan schrijven, maar het blijft maar een beetje prutsen (vind ik dan). Maar van een verschillende elementen een geheel maken, dat zou ik wel graag willen leren. Misschien toch eens kijken voor een workshop of iets in die richting.

Wat wel grappig is, is dat ik sinds ik deze column schrijf (en andere dingen voor het blog) mensen in mijn omgeving ook menen dat ik een boek moet schrijven. Wattes?! Een boek? Hallo! Dat is wel iets heel anders dan de stukjes die ik nu schrijf!
Ik heb ook helemaal niet de ambitie om een boek te schrijven, en mocht ik die wel hebben dan ga ik dat natuurlijk niet zeggen. Maar laat mij maar lekker prutsen met deze stukjes, ben ik al heel blij mee en trots op.

Ik denk dat ik het nu maar een keer bij een kort stukje laat. Er is de komende tijd nog genoeg van mij te lezen op het blog. Verslagen, recensie en een bijzonder interview.

Fijne zondag nog en tot de volgende keer!


Juul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten