vrijdag 24 april 2015

Uit de oude doos: Moord voor mij - Karen Rose


Er zijn al vijf meisjes vermoord. Eén meisje weet te ontsnappen en kan als de enige getuigen tegen de daders. Maar iemand doet er alles aan om haar het zwijgen op te leggen…

Ook Susannah Vartanian is in het verleden slachtoffer geweest van een geweldsdelict. Samen met Luke Papadopoulos probeert ze de daders op te sporen voordat nog meer meisjes aan hun gruwelpraktijken ten prooi vallen.

De zaak leidt hen naar schimmige internetchatrooms en naar een duistere wereld vol geweld, chantage en prostitutie. Ze komen een gigantisch netwerk van vrouwenhandelaars op het spoor dat zo complex in elkaar steekt dat het onmogelijk is nog te weten wie er te vertrouwen valt en wie niet. En de gewetenloze moordenaars doen er alles aan om te zorgen dat het spoor niet naar hen leidt, en daarbij ontzien ze niemand….
Dit is het derde boek van Karen Rose met een lid van de familie Vartanian in de hoofdrol. Je wordt even een klein stukje terug genomen in deel 2, wat alleen opvalt als je die gelezen hebt. Indien je die niet gelezen hebt is het gewoon een goeie intro voor een spannend verhaal, waarin Susannah samen met Luke een vernuftige bende criminelen probeert te ontmaskeren. Het boek is mooi in elkaar gezet met goed uitgewerkte personages en mooie plot-wendingen. Af en toe word er een klein tipje van de spreekwoordelijk sluier opgelicht, maar dan nog weet je niet hoe het nou precies zit.  De manipulatie en indoctrinatie van een kind dat door werkt tot aan zijn of haar volwassenheid is knap beschreven en je gelooft er echt in.
Als een soort van rode draad loopt het personage "Charles" door het verhaal en het is knap eraan hoe je er maar niet achterkomt wie hij nou precies is tot aan het eind van het verhaal. En dan valt ook alles op zijn plek. Een klein minpuntje is misschien de verwijzingen naar 2 andere verhalen. Maar dat is alleen als je de eerste 2 boeken niet hebt gelezen.

Toch kan je dit boek heel goed op zichzelf lezen en van mij krijgt hij 3 en halve ster.

Corina Nieuwenhuis


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten