woensdag 29 april 2015

Aaaahhhh wat doen jullie...

Ik ben geen echte fan van schrijvers. Wat is fan zijn van een schrijver? Ik ben fan van een zangeres en daar hangt een prachtige mooie foto in onze woonkamer, daar ga ik zo vaak mogelijk heen, koop de cd's, draai de muziek enzovoort. Fan van een schrijver? Nee, ik heb geen foto's van een schrijver in de woonkamer, wel van bepaalde schrijvers alle boeken. Linda Jansma staat hoog in de lijst van favoriete schrijvers van wie ik alles lees en probeer af en toe op te zoeken. Leuk en lief mens. IK mag haar super graag. De boeken van Hjorth Rosenfeldt raad ik iedereen aan. Het volgende deel kan elk moment uitkomen en ik kijk er naar uit. Maar fan? Ja? Oke.

Soms vind ik een bepaalde schrijver verrassend anders dan de gewone massa die je meestal lees en dat was bijvoorbeeld toen ik B.B. van Karin en Dimitri las. Verfrissend andere schrijfstijl. Ik genoot van dit boek. Ik heb iedereen aan zijn kop gezeurd dat ze het moesten lezen. Regelmatig aandacht in de facebookgroep en op het blog gegeven, maar het brak helaas niet door. Ook niet na de leesclub op Hebban. Ik was oprecht trots dat ze columns en korte verhalen lange tijd schreven op ons blog. Ik en de mijnen genoten zo van hun verhalen.
Ik kijk al lange tijd uit naar een nieuw boek van dit duo. Maar hoe gaat dat als je huidige boek niet goed verkoopt dan komt er niet heel snel een volgende helaas. Bij een normale uitgeverij dan.

Ik zit wat rond te snuffelen op het internet, waar je zo lekker uren kwijt kan raken met niks doen eigenlijk. Opeens ontdek ik dat mijn helden in een verhalenbundel staan. Ik zie een best mooie omslag. Een afschuwelijke titel Ik & mezelf ( de hele wereld is al zo ikke ikke ikke). He in november al uitgekomen???? Nooit van gehoord. Nog nooit iemand over horen praten? Ik zoek verder. Ooooooohhhhh een Scelta Publishingboek. Natuurlijk. DE uitgeverij die bijna beter een omslag met lege bladzijden kan uitbrengen. Die de geweldigste omslagen print. He, is het geen idee om notebooks te maken? Gratis tip! Maar de inhoud is in 99 procent zo ontzettend vaak slecht. Wij als inmiddels best groot team hebben een aantal verschillende boeken geprobeerd en ze stikken van de taalfouten, vreemde zinconstructies, vreemde verhaallijnen, plots die uit de lucht vallen en ga zo maar door. 
Maar Karin en Dimitri???? Die kunnen geen slechte verhalen schrijven? Toch? Neeeeeee.
Ik kan er niks over zeggen in dit geval. Ik heb het verhaal niet gelezen. Ik geef geen cent uit aan een boek van Scelta. Na het aantal zulke slechte boeken, geef ik liever bij voorbaat het geld aan Vluchtelingenwerk.
Even check met wie staan ze verder in deze verhalenbundel?
Natasja BijlKarin HazendonkMandy VerleijsdonkAnne-Rose C. HermerMonique van den BrokDennis van EltenOdile Schmidt en het schrijversduo Karin & Dimitri.

Ik heb ze allemaal even opgezocht. Ze hebben allemaal verder al een link met Scelta. Dennis doet er bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. En heeft nu een mooie beloning gekregen.
Bangersister raadt het boek aan met een mooie quote. Vergeet daarbij dan niet dat Bangersisters dikke vriendinnetjes is met de eigenaar van Scelta en zo is het eigenlijk allemaal een grote kleffe zooi. Maar dat wisten we eigenlijk al. Als je er eentje van de gang (lees op zijn Engels) boos maakt, krijg je die hele bende tegen je en die gaan dan overal mailtjes en tweets enzo heen sturen met valse verhalen. Achter je rug. Daar zou je nou eens een mooi boek over kunnen schrijven. Of een mooie verhalenbundel. He wacht.... waar gaan de opbrengsten van deze verhalenbundel heen?



DE OPBRENGSTEN VAN DEZE VERHALENBUNDEL WORDEN GEDONEERD AAN HET FONDS PSYCHISCHE GEZONDHEID.
In Nederland kampen duizenden mannen en vrouwen met psychische problemen. Dit aantal neemt jaarlijks toe. Er komen steeds meer mensen bij met depressieve gevoelens, ADHD, eetproblemen of overmatige angsten. Sommige zijn het slachtoffer van een aanranding of verkrachting terwijl anderen worstelen met een paniekstoornis of zelfs suïcidaal zijn. Deze problemen zijn van invloed op het functioneren van de mensen thuis, op school, op het werk en in de vrije tijd. Veel van deze problemen blijven verborgen, met alle nare gevolgen van dien.
 
Ik heb het serieus even in google ingetikt om het op te zoeken. Het fonds bestaat inderdaad. Nou, ik zou zeggen maak het bedrag lekker rechtstreeks over naar de stichting. Of bestel BB van Karin en Dimitri en lees een geweldig aparte thriller waar je kan lachen en je verrast wordt!

Ink

Geen opmerkingen:

Een reactie posten