zaterdag 25 april 2015

Passagier 23 - Sebastian Fitzek

Politiepsycholoog Martin Schwarz werkt undercover en deinst nergens voor terug. Martin heeft tijdens een vakantie op het cruiseschip ‘Sultan of the sea’ zijn vrouw en zoontje verloren.
Martin blijft met allerlei vragen zitten. Wat is er die bewuste dag precies gebeurd en waarom?
Hij heeft zich voorgenomen nooit meer één voet op een cruiseschip te zetten, totdat hij vijf jaar later een mysterieus telefoontje krijgt van een oudere dame die beweert meer van de verdwijning te weten. Martin gaat terug naar het gewraakte schip en komt op het spoor van een verdwenen gewaand meisje dat is teruggekeerd naar de ‘Sultan of the sea’ samen met de teddybeer van zijn zoontje.

Als ik aan een cruiseschip denk dan moet ik altijd aan de bekende serie ‘Love Boat’ denken.
En wat zou het leuk en geweldig zijn om dat een keer mee te maken. Nu ik dit boek heb gelezen stel ik die droom nog maar even uit, ‘Sultan of the sea’ is één  grote nachtmerrie. 
‘Wat gebeurt er toch allemaal op dat schip?’ is het eerste wat je denkt. 
Je leert Martin goed kennen, door zijn werk als undercoveragent kent hij de klappen van de zweep, maar het is ook een man met emoties. De auteur heeft deze personage goed neergezet. Vanaf het begin word je met de golven mee getrokken in het verhaal. De spanningsboog blijft gespannen staan, door zijn vlotte manier van schrijven blijf je lezen.
En wanneer je denkt te weten hoe het zit, komt er een golf en spoelt die gedachte weg en heb je het als lezer goed mis. Het verhaal krijgt een andere wending, het is verrassend. 
Een plot die inslaat als een bom en die je niet zag aankomen, hier hou ik van. 
Ik vraag me af waarom ik nog nooit iets van Sebastiaan Fitzek heb gelezen. Want dat hij kan schrijven is zeker, echt klasse!
Ik heb gelukkig nog iets te goed. Het verhaallijn van Martin heeft me geboeid. En schrikbarend dat in het echte leven ook mensen verdwijnen op een schip. ‘Passagier 23’ is echt een aanrader voor iedereen die van thrillers houdt. 
Ik geef ‘Passagier 23’ 5 sterren.



Lydia Buist



Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten