donderdag 5 maart 2015

Insomnia - diverse auteurs (algemene conclusie)

'Insomnia' is een boek met 30 korte verhalen die in het kader van een wedstrijd van Letterrijn door 30 verschillende schrijvers geschreven zijn. De opdracht was om een verhaal in de traditie van Edgar Allan Poe te schrijven. Zijn doel bij het schrijven was om de mensen te laten huiveren en ze te laten kennismaken met de, al dan niet zichtbare, duistere krachten die ons omringen.

Het zijn 30 heel verschillende verhalen geworden. Sommige verhalen waren aan mij niet besteed. Ik heb persoonlijk niets met de onzichtbare, duistere krachten. Het is bij mij meer wat je niet kunt zien en niet aan kunt tonen is er niet. De verhalen die daar voor mij te extreem in gingen hebben daardoor ook een lagere beoordeling gekregen, maar met de opmerking dat de liefhebber van dit type verhaal er mogelijkerwijs heel anders over zal denken.

Er staan ook een paar prachtige verhalen in waar ik echt van genoten heb. Daarbij springt het verhaal van 'De rimpellezer', geschreven door Aglaila Bouma er echt uit. Dit verhaal is geschreven met een stukje humor in een einde dat je niet verwacht. Op dit blog staan alle verhalen apart beoordeeld.

De ondertitel is 'spannende verhalen tegen het slapengaan'. Ik heb er heerlijk om geslapen. Ik denk dat het komt om dat ik te nuchter voor dit soort verhalen ben, maar ik kan me best voorstellen dat er anderen zijn die er meer van gruwelen.

Is dit boek een aanrader?
Als je van de thrillerverhalen houdt die een stukje magie in zich hebben, dan is dit boek zeker een aanrader. Hou je er niet van? Dan staan er zeker nog een groot aantal mooie verhalen voor je in.


RenĂ©e 



Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten