donderdag 5 maart 2015

Inge Ipenburg nieuw boek en nieuwe uitgever

Inge Ipenburg komt dit najaar met nieuwe thriller bij The House of Books: Een schitterend ongeluk.


Na het grote succes van Het gerecht (2014), werkt actrice en bestsellerauteur Inge Ipenburg momenteel aan haar tweede boek: Een schitterend ongeluk. Wederom een literaire thriller, net als haar debuut. Het gerecht is inmiddels vijf keer herdrukt, lovend ontvangen door de pers en bejubeld door de lezers. Een schitterend ongeluk verschijnt bij The House of Books, onderdeel van Overamstel uitgevers, waar Ipenburg onlangs haar contract tekende.

Een schitterend ongeluk gaat over de vraag: wat is vriendschap? Elkaar de waarheid vertellen en elkaars geheimen bewaren? Maar wat doe je als het geheim van de ene vriend de ander onherstelbaar beschadigt? Merel, Jasper, Karin, Timo en Daniel zijn vrienden die meer dan dertig jaar alles met elkaar delen. Als een zelfgekozen familie hebben ze een onverbrekelijke band waar nooit iemand leek tussen te komen. Tot ze door een ernstig auto-ongeluk na een lome septemberdag aan het strand ontdekken dat er grote individuele geheimen bestaan. Geheimen die verborgen zijn gebleven om allerlei redenen, maar als ze één voor één aan het licht komen, zijn de gevolgen voor alle vijf niet te overzien en gaat er uiteindelijk heel wat meer verloren dan alleen de vriendschap.

Inge Ipenburg: Ik was extreem trots toen ik Het gerecht af had. Ik heb geloof ik een week met een enorme grijns op mijn gezicht rondgelopen, want eindelijk was het gelukt om één van de verhalen die ik al lang in mijn hoofd had helemaal op te schrijven terwijl ik geen idee had of het ooit uitgegeven zou worden. Dat was bij vlagen een proces van veel eenzaam geworstel. Wat een verschil met nu: al in een vroeg stadium hebben de mensen bij The House of Books Een schitterend ongeluk omarmd. Met grote aandacht en met enthousiasme volgen zij wat ik allemaal overhoop haal in dit boek. Het is heerlijk dat ze zo veel vertrouwen hebben in mij als schrijver terwijl het pas mijn tweede is. Ik worstel trouwens nog steeds. Maar niet meer eenzaam.

The House of Books kondigt aan dat de nieuwe thriller van Inge Ipenburg in het najaar van 2015 zal verschijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten