woensdag 4 maart 2015

12 maart uit: Donna Leon - Tussen de regels

Commissario Guido Brunetti ontvangt een vreemd telefoontje van de directeur van de Venetiaanse bibliotheek; er zijn kostbare pagina’s gestolen uit enkele zeldzame boeken. Alle sporen leiden naar een Amerikaanse professor die onderzoek deed naar de werken. Maar de man is vertrokken en blijkt onvindbaar.
Donna Leon weet als geen ander in haar serie rond commissario Brunetti haar licht te laten schijnen op het kwaad in al zijn gedaanten, waarbij de stad Venetië altijd een hoofdrol speelt.
Donna Leon (1942) is de grootmeesteres van de sfeervolle crime. Sinds 1981 woont ze in Venetië, de stad waaraan ze al in haar jeugd haar hart verloor. Met haar misdaadromans over commissario Brunetti (Tussen de regels is haar 24ste boek over hem) heeft ze miljoenen lezers voor zich gewonnen.
Naast de sfeervolle Venetiaanse setting kenmerken de detectives van Donna Leon zich ook door de aandacht voor cultuur, muziek en heerlijk eten.  In Venetië worden zelfs Donna Leon-wandelingen met een gids georganiseerd.
In Duitsland is zij de onbetwiste nummer 1 misdaadauteur, in Oostenrijk en Zwitserland wordt haar werk door velen verslonden. Ook in Engeland en Frankrijk groeit haar schare fans.
Donna Leon is zelf een groot liefhebber van de barokke muziek en de opera en werkt nauw samen met het operagezelschap Il Complesso Barocco, onder leiding van Alan Curtis.
Samen met zangeres Cecilia Bartoli werkte ze in 2012 aan een gezamenlijk project, dat resulteerde in de cd Mission van Cecilia Bartoli en de detective Hemelse juwelen van Donna Leon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten