zaterdag 7 februari 2015

Insomnia - diverse auteurs (deel 2)

Titel: Insomnia, spannende verhalen tegen het slapengaan
Diverse auteurs
173 pagina's (ebook)
LetterRijn
ISBN 9789491875106
Recensie door Renée Snijder


Insomnia, spannende verhalen tegen het slapengaan is een bundel gevuld met verhalen waarvan je wakker blijft. Spannende en soms zelfs angstaanjagende teksten waarin de schrijver de fantasie de vrije loop laat met het doel om de lezer uit zijn of haar slaap te houden.

Eindfeest - Anne de Rooij

De dag lijkt gewoon net als gewoonlijk te verlopen in het dorp Loos, totdat er in het cafe een brief van De Dood komt. Die avond zal er een feest zijn, waarbij alle levenden en overledenen uit het dorp voor een uur samen komen. Na het uur zal de dood de overledenen plus een nieuwe dode mee terug nemen. De mensen verheugen zich om hun overleden dierbaren terug te zien...

Een prachtig geschreven verhaal.
Voorbeeld: De tijd lijkt vertraagd; alsof zelfs de klok niet zeker weet of hij het ritme van het leven of de stilte van De Dood moet volgen. Maar de tijd verstrijkt. Tergend langzaam, maar de minuten gaan voorbij.
★★★★☆

Knuffels - Sigrid Lensink-Damen.

Audrey is na een lange therapie weer "vrij" als ze in een restaurant Haar weer tegenkomt...

Het verhaal is opzich prima geschreven, maar niet van het soort dat mij kan bekoren.
★★★☆☆

Nachtwachten - Gerhard Pijnenburg.

Dit verhaal speelt zich af in België in de eerste wereldoorlog. 2 soldaten, een Franse en een Duitse komen met elkaar in gesprek en hopen beide dat de oorlog snel voorbij is. Samen met een zwarte vogel spelen zij de hoofdrol in dit verhaal.

Een verhaal wat aangenaam leest.
★★★★☆

Huize Waldsteyn - I. Burbick

Huize Waldsteyn heeft diverse veranderingen gehad, die echter nooit afgemaakt zijn. Bovendien zijn veel mensen die bij het huis betrokken zijn verdwenen.

Een prettig leesbaar verhaal.
★★★☆☆

Barst - Samantha Janssen

De relatie van een fotomodel met haar omgeving begint barsten te vertonen.

Tekstueel zit het verhaal goed in elkaar. Wel vind ik het verhaal op zich wat vreemd in elkaar steken. Het waarom van de acties van het model is mij niet geheel duidelijk.

★★☆☆☆


Geen opmerkingen:

Een reactie posten