vrijdag 16 januari 2015

Seks & Thrillers extra

Mijn e-reader had pas de fantastische timing om ermee te stoppen middenin een dampende seksscène, in een thriller.

Binnen de Bende hebben we kort geleden ook al een discussie gehad over seks in een thriller. Vandaar nu ook dit stukje.
Wat vinden jullie? Wel of geen seks in een thriller? En zo ja, in hoeverre?

Het boek dat ik op de ereader aan het lezen was, 'Heb je me gemist?' van Karen Rose, is behoorlijk expliciet. En dampend. Leuk om te lezen, maar binnen een thriller in mijn ogen storend. Als ik zo'n dampende scene wil lezen pak ik wel een ander soort boek.
In een thriller mogen er natuurlijk ook persoonlijke verhalen van de hoofdpersonen verteld worden, graag zelfs, en zeker als ze onderdeel zijn van een serie. Het is dan leuk om met die mensen mee te leven.
Maar hoort daar dan ook die dampende scene bij?
Nee! Zeg ik vanuit mijn tenen. Hoe menselijk het ook is, ik vind het niet op zijn plaats binnen een thriller. Zeker niet om daar dan meer dan 1 bladzijde aan te verspillen. Het leidt je af van waar het echt om gaat: de, meestal, vreselijke misdaden die gepleegd worden. En ik wil daar niet van afgeleid worden. Ik wil daarin kruipen, het begrijpen...en dan zit ik dus niet op seks te wachten.

En als er al seks in zit, waarom dan altijd het standaard mannetje-vrouwtje? 
Waarom niet een homo of lesbische relatie? En dan niet op een kinky manier, maar gewoon zoals je ook een mannetje-vrouwtje zou beschrijven?

Graag horen we jullie mening hierover!

Juul

5 opmerkingen:

  1. Mooi duidelijk stukje juul en wat mij betreft een beetje sex mag wel in een thriller maar moet niet storend worden, dan lees ik wel een chicklit of een bouquette reeks

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een beetje sex vind ik niet erg in een boek maar als het te is nee dat hoeft van mij ook niet .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dat de seks functioneel moet zijn. Het moet bijdragen aan het verhaal en aan de karakters. En ja, ik schrijf dat in mijn thrillers, omdat het zo hoort. In Nevel komt ook weer seks voor, maar wel 'functionele' (daarmee niet minder dampend) ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb niks tegen seks, maar als het per keer tussen de lakens 10 blz kost...ja, dat vind ik een beetje teveel van het goede....

      Verwijderen