vrijdag 16 januari 2015

Klif van Fishersbay - Nancy ter Braak

Titel: Klif van Fishersbay
Auteur: Nancy ter Braak 
Uitgever: Free musketeers
Verschenen: april 2014 
198 pagina's
Recensie door Lydia Buist






Nancy ter Braak is geboren in het Twentse plaatsje Borne. Ze is gehuwd en moeder van drie kinderen. Na de geboorte van haar tweeling ontstond haar eerste boek, een biografie gebaseerd op de zwangerschap en vroeggeboorten. Al snel kreeg ze nieuwe inspiratie, dit keer voor een roman.

Reba Reace is een jonge zelfstandige ondernemer op een toeristisch eiland, ze is daar geboren en woont er graag. Reba heeft een leuk winkeltje in het centrum van Fishtown, ze verkoopt allerlei souvenirtjes. Na een lange werkdag vind ze het heerlijk om een avondwandeling over het strand te maken.
Op een avond is ze getuige van een vreselijk ongeval. Ze is in de veronderstelling dat ze de auto van haar buurman van het klif heeft zien storten. Ze krijgt van de politie geen antwoord op haar vragen, Reba vermoedt dat de politie denkt dat zij iets met het ongeval te maken heeft. De tijd dringt: ze moet bewijzen hebben. Reba start haar eigen onderzoek om haar onschuld te bewijzen. Ze gaat naar de plek des onheils, ze hoopt dat de politie iets over het hoofd gezien. Iets wat haar zou kunnen helpen.

Wanneer ze op de plek van het ongeluk kennis maakt met autoverkoper Brad en hij ontdekt dat Reba getuige is van het ongeluk, wil hij graag haar verhaal horen. Maar ook Reba wil meer weten van zijn betrokkenheid. Wat heeft hij met het ongeluk te maken? 

‘Klif van Fishersbay’ is geen thriller, maar een spannende roman. Het verhaal bevat korte hoofdstukken met twee verhaallijnen die aan het einde weer mooi samen komen.
Bij het zien van de cover kon ik me duidelijk inbeelden waar de auto van de klif was gestort. 
Het boek is goed geschreven, vlot, leesbaar en spannend. Ik heb het boek met plezier gelezen. 

Als kind schreef Nancy al gedichtjes en verhaaltjes. Op de middelbare school zei haar lerares al dat ze daar beslist mee door moest gaan. Nou, ik ben het helemaal eens met haar lerares. Ze heeft het in zich, schrijven kan ze. Gelukkig is ze al bezig met haar derde boek,
‘Het klagende lijk’. Het belooft een spannend boek te worden. 



Ik geef dit boek dikke 3 sterren. 



Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten