maandag 22 december 2014

Eveline Karman's verslag over een topmiddag

Verslag Middagprogramma Bestsellerauteurs in Oprichting
Het Colofon Arnhem

Door: Eveline Karman

Als debutant wil je natuurlijk dat je boek opgemerkt wordt. En dus hoop je op signeersessies en publiciteit. Voor boekhandels daarentegen is het altijd een gok: grote auteurs trekken meer publiek, maar natuurlijk wil niemand een onontdekte parel missen! Bovendien: zowel boekhandel als auteur delen een grote passie: de liefde voor het geschreven woord!
Boekhandel Het Colofon in Arnhem durfde de uitdaging aan en zag het wel zitten: een hele middagpresentatie met drie pas gedebuteerde en veelbelovende auteurs: Ilse Ruijters, Janneke Pels en ondergetekende. Posters werden gedrukt, persberichten verstuurd, de krant gebeld en er werd druk gelobbyd op social media. Op zaterdag 13 december 2014 mochten wij elkaar daarom midden in deze nieuwe boekhandel voor een flink publiek interviewen. Ook vertelden we over ons boek en het schrijfproces. En wat was dat leuk! Het publiek was actief en geïnteresseerd, de verhalen emotioneel en open en ook was er een vleug humor. Zo vertelde Ilse Ruijters over de oerdrang die zij voelde dat haar boek geschreven moest worden. Janneke Pels legde uit waar het vleugje kunstachtergrond uit haar boek vandaan kwam, en ik onthulde hoe ik ertoe kwam een thriller over dure callgirls te schrijven. Voor we het wisten was de middag om en namen we afscheid van gastheer Bertram Borkes. 

Dat smaakte naar meer! Houd ons dus goed in de gaten!







Wanneer Elines baas Boris, hoofdredacteur van het blad Heat, verdwijnt, maakt eerst niemand zich zorgen. Maar als hij na een paar dagen nog niet boven water is, gaat Eline op onderzoek uit. Eline bijt zich vast in Boris' verdwijning en komt terecht in de escortwereld. Intussen krijgt degene die Boris dwarsboomde, nu ook Eline in het vizier...
Verstrikt - Eveline Karman. ISBN 9789032514778. Paperback. €18.99






Irene probeert met veel pijn en moeite de draad weer op te pakken nadat ze per ongeluk een peuter heeft doodgereden, maar het verleden achtervolgt haar: ze ontvangt een anonieme bedreiging, waarin staat dat ze nog voor het eind van het jaar zal leren hoe het voelt om je dochter te verliezen...
De onderkant van de sneeuw - Ilse Ruijters. ISBN 9789048822072. Paperback. €17.50





'Misschien lag er een vloek op het hotel, waardoor de buitenwereld wel naar binnen kon worden gebracht, maar niets naar buiten kon worden meegenomen.' Schrijver Eduard heeft Hotel de Salon nooit werkelijk verlaten. Tijdens de allesbepalende periode van zijn verblijf schreef hij een verhaal over Aristride, de zoon van de hotelbaas. Nu hij na jaren weer terugkeert naar het hotel wordt hij aan de hand van dit personage mee terug naar het verleden genomen en beleeft hij de merkwaardige gebeurtenissen van destijds opnieuw.
Verlaat behoud - Janneke Pels. ISBN 9789082233902. Paperback. €17.50



Over de auteurs
Eveline Karman (1970) is schrijver (fictie en non-fictie), journalist en columnist. Sinds 2013 schrijft Eveline voor een groot aantal bladen, waaronder Viva, Grazia en Gooisch. In oktober 2014 debuteerde zij met Verstrikt, een spannende vrouwenthriller die zich afspeelt in de besloten wereld van de high class prostitutie. Het boek wordt uitgeven door uitgeverij De Fontein, een van de oudste uitgeverijen van Nederland.


Ilse Ruijters (1979) studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 won ze de IVIO Andries Greinerprijs, een aanmoedigingsprijs voor Flevolands schrijftalent. Inmiddels staat er een fraaie reeks publicaties op haar naam. Ze schreef onder andere artikelen voor Cosmopolitan, Fab! en Lifestyle Almere.
Met De onderkant van sneeuw debuteert Ilse als thrillerschrijfster. Deze huiveringwekkende psychologische vrouwenthriller kwam uit bij The House of Books. Op dit moment is zij hard bezig met het schrijven van haar volgende boek.



Janneke Pels (1975) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij werkt als docente Nederlands en schrijft in haar vrije tijd. Verlaat behoud is een uitgave in eigen beheer.

1 opmerking: