maandag 24 november 2014

Wat vind jij....van Tango met een knal?

Carry-Ann reist af naar naar Argentinië om haar zus Merle en zwager Carlos daar te helpen in hun hotel, omdat Merle door een val haar rechter schouderblad en been gebroken heeft. Merle en Carlos runnen samen buiten het hotel ook nog een wijngaard en wijnmakerij. In het vliegtuig ontmoet Carry-Ann een mooie man die een boek van de zelfde schrijver aan het lezen is dan dat zij aan het lezen is. Dit feit heeft een gesprek tot gevolg. Na een overstap in Spanje blijken ze weer samen in dezelfde rij te zitten. Ze leren elkaar beter kennen en bovendien blijkt hun reisdoel heel dicht bijelkaar te liggen. De mooie man,Enrique, blijkt de buurman van Carlos en Merle.
Na hun aankomst in Argentinië gebeurd er in een korte periode veel, waar liefde, bedrog en aanslagen de boventoon voeren..

Het boek heeft een hele mooie cover. Een wijnglas gevuld met rode wijn en een been van een hoog gehakte dame die de Tango danst.
Het wijnglas is van een glossylaagje voorzien, wat de voorkant een wat meer luxere uitstraling geeft.

De schrijfster weet op een uitstekende manier het verhaal te brengen. Het boek leest als een heerlijke roman, maar is toch een echte thriller.
In de eerste helf van het boek heb ik me een paar keer aan niet lekker lopende zinnen geërgerd. Later was gelukkig alles prima.

Een mooi geschreven stukje vond ik:
Hij vraagt zich af of hij er wel goed aan heeft gedaan. Had hij niet beter zijn verlies kunnen nemen? Het is net als met Monopoly spelen. Op een gegeven moment wordt je hebberig. Dan zet je al je reserves in om hotels op de Avenida Quintana en Librator te zetten. Het enige dat dan nog nodig is, is dat je dan nog een ronde weet te overleven. Daarna stroomt het geld vanzelf binnen.

Een prima boek. Een echte aanrader. Heerlijk dik.
Een verdiende ★★★★☆


Renée Snijder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten