woensdag 5 november 2014

Uit de kast: Verlos ons van het kwade van Karin Descendre

Gent, mei 1984. Er wordt aangebeld bij Hendrik Van Hees, aalmoezenier in de Gentse gevangenis. Hij haast zich naar de voordeur. Dat is het laatste wat over hem bekend is. Vijfentwintig jaar later vraagt zijn familie inzage in het onderzoek. Van een dossier is evenwel geen spoor te bekennen. Commissaris Callens en zijn team heropenen de zaak en duiken daarbij een kwarteeuw terug in de tijd. Zonder resultaat.

Kort nadien blijkt dat Van Hees niet de enige geestelijke is van wie niks meer vernomen is. Magdalena Rogiers, beter bekend als de muzikale zuster Maggy, verdween in dezelfde periode. Al jaren doen wilde verhalen de ronde over de rol daarin van kanunnik Martens, voor wie de non als privéchauffeur werkte. Toch werd hij al die tijd ongemoeid gelaten. Maakt de Kerk werk van een doofpotoperatie? En vooral, hebben de twee zaken met elkaar te maken? Karin Descendre bouwt verder aan haar cold case-team, na haar gesmaakte debuut Leid ons niet in bekoring.


Wil jij dit boek graag hebben? Je kunt het ruilen voor een ander boek of overnemen tegen portokosten. Heb je interesse, dan kun je een e-mail sturen naar Thrillerlezersblog@gmail.com onder vermelding van ‘Uit de kast: Verlos ons van het kwade van Karin Descendre’.




1 opmerking: