donderdag 30 oktober 2014

Thrillerlezer Corina op het Thrillerfestival

De dag begon al vroeg in Aalsmeer. Kwart voor 7 en corientje was klaar wakker and ready to go! Maar ja, om 10 uur pas afgesproken he, dus nog even facebooken en wat ziet mijn oog??? Jahaaaa, ik heb gewonnen en kan diezelfde middag het boek 'Villa Gladiola' van Tjeerd Langstraat al ophalen bij de schrijver....spannend!!! 

Na een snel bakkie koffie gingen Monique en ik om kwart over 10 op pad.... Klepperdeklep in de auto (alsof het heel niet de eerste keer was dat we elkaar zagen) en even over 11 waren ook wij paraat bij het theater in Zoetermeer. Iedereen gedag zeggen. Even voorstellen aan Juul 'de schaduw' en toen moesten we alweer aantreden voor de Hebban leesclub. 

milou van der will
ilse ruijters

Sjonge jonge.... Interessant en wat een fijne schrijfsters maar poe hee het duurde wel lang. (of er zat gewoon nog niet genoeg koffie in). Na het in ontvangst nemen van het boek van Milou, hup naar buiten en in de rij voor een handtekening. Tja en dan zijn er altijd mensen die denken dat ze alleen op de wereld zijn, dus na een moordneiging te hebben onderdrukt en m'n handtekening te hebben gescoord, ging ik snel voor een peukie en weer terug naar de bende voor dat kopje koffie. 

esther kreukniet
De persoonlijke pakezel van het opperhoofd zat daar braaf al onze boeken te bewaken terwijl wij van hot naar her liepen om een handtekening te scoren of een foto met die ene leuke schrijfster/schrijver. Held als ik ben, had ik de eerste paar keer wat hulp nodig van een ander bendelid. Maar zo tegen het eind van de middag durfde ik het helemaal alleen *schreef zij vol trots*! 

Na het interview met de debutanten dat echt heel leuk was, kon ik mijn gewonnen boek ophalen bij Tjeerd! Jippie, een leuke boodschap erin en een foto-momentje...(en ik plak helemaal niet op papier). Nog even struinen bij de kraampjes (en toch maar weer geld uitgegeven), ging ik mijn welverdiende wijntje scoren en m'n aanwinsten laten bewonderen. 


De prijsuitreikingen begonnen iets later dan gepland en duurden wat lang. Ik zag de vraag al bij iemand anders voorbij komen: hoezo aftellen vanaf 10 als de eerste 5 al bekend zijn? Ja juist, dat dus. En dan de presentatie....ik kan het ook niet hoor (daarom sta ik ook niet op een podium), maar voorlezen in plaats van vertellen...het stoorde mij. Ach ja, onze rij had het in ieder geval erg gezellig met onze commentaren en dergelijke. Afgelopen, mooie winnaars, sommige wat vreemde derde plekken (en hoezo stond die ene niet in de top 3???)  en we gingen weer richting onze persoonlijke boekenbewaakster.... Oh nee, wacht! ho! stop!!! Daar is Charles den Tex en ik wil toch wel graag een handtekening .... Aardige meneer zeg, vroeg me of ik wel wist dat het geen thriller was? Ja hoor, maar dit is m'n tweede liefde... Oké, nou veel plezier er mee! Ja dank u, dank u en huppeldehuppel weg was ik.... Dus Caroline heeft geen foto van haar en Charles (sorry sorry sorry)! Even wat drinken nog want Iris moest met hand en tand onze tafel verdedigen, dus hup snel naar boven. Moon en ik waren kapo,t dus we gingen lekker naar huis (nog bedankt voor de lift mop) dus de frikandellluuuuh hebben we gemist. Ach ja, je kan niet alles hebben. 


Het was een supertoffe lange indrukwekkende dag en ik zit nu twee dagen na dato nog blij te zijn. Thanx bende en aangekleefde mensjes!!!

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk verslag Corientje en toch ook nog een hele leuke foto met Tjeerd.Mijn moment met Charles komt wel de derde keer hoop ik. Geniet lekker van je stapel boeken en ik neem aan dat je het huis in bent gekomen 's-avonds!! Staan je boeken al in je nieuwe kas(of was die nou nog niet gearriveerd?) Tot gauw tot een volgens thriller gebeuren met na afloop wel een frikandelletje hoor. x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk verslag mop en het was inderdaad een heerlijke dag :) X

    BeantwoordenVerwijderen