maandag 22 september 2014

Meet & Greet Isa Maron – Amsterdam (zondag 21 september 2014)

Met pap in mijn benen begeef ik me richting het station. Gisterenavond heb ik de 4 Engelse Mijl van de Dam tot Dam-loop gelopen. Nu is 6,4 kilometer niet zo heel veel, maar als je gaat hardlopen met een kop vol snot en een blafje waar ze in Pieterburen nog jaloers op zouden zijn, dan is 6,4 kilometer verdomd ver. Nou ja, ik heb het overleefd, maar die kop met snot is er nog steeds en die wordt nu door de papbeentjes naar Amsterdam gesleept.

In Leiden ontmoet ik Ann en samen reizen we door naar Amsterdam waar we Caroline en Corina ontmoeten. Na een koffie/thee/broodje/salade bij De Bijenkorf, begeven we ons richting de pont die ons richting Café ‘De Pont’ brengt, waar de meet & greet met Isa Maron plaatsvindt. Alex en Silvia (en echtgenoot) troffen we daar.

Hebban/Crimezone had Isa’s boek ‘Galgenveld’ in de 100e leesclub (met ook 100 deelnemers) en ter ere daarvan werd deze Meet & Greet georganiseerd.  Helaas hadden behoorlijk wat mensen het af laten weten voor deze Meet & Greet, wat ontzettend jammer was. Dan heb je wel wat gemist namelijk!

Wij van het Thrillerlezersblog hadden onze eigen leesclub met tien personen en konden deze Meet & Greet natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. Wij hebben het boek met heel veel plezier gelezen en hebben nog steeds dagelijks contact via de chat. Helaas konden niet alle lezers mee.

Cees van Rhienen (van Hebban) opende met een praatje. Hij vertelt over de geschiedenis van de leesclubs, hoeveel lezers ermee gedaan hebben in de 100+ leesclubs (de 104e gaat binnenkort van start), hoeveel boeken dat zijn geweest en hoe dat vertaald wordt naar euro’s. Best veel kan ik je vertellen.

Dan leest Isa een stukje voor uit ‘Galgenveld’. Een stukje waar je Kyra, een van de hoofdpersonen uit het boek, wat beter leert kennen. Tijdens het voorlezen luistert iedereen aandachtig en ondertussen schrijft iedereen op een briefje het antwoord op de vraag: ‘hoeveel woorden telt het boek ‘Galgenveld’?’. Degene die er het dichtst bij zit met zijn/haar antwoord, wint het volgende deel uit de serie, ‘IJskoud’. Het juiste antwoord was 93.000 woorden. Ik zat er dus zo’n 30.000 naast. Ahum.

Na het voorlezen door Isa is de beurt aan de lezers om vragen te stellen. Alles mocht en Isa antwoordde enthousiast en nam uitgebreid de tijd. Ze vertelde dat ze het ‘gruwelijk en fantastisch’ vond dat ‘Galgenveld’ in zo’n grote leesclub werd besproken. Dat ze kritiek fijn om te lezen vond, MITS goed onderbouwd, want dat verbetert je als auteur. Dat ze een duivels genoegen beleefde aan het beschrijven van de gruwelijkere scenes. Dat de Noordzeemoorden een vierluik is geworden, omdat ze de personages graag langere tijd bij zich wil houden. Dat de grote verhaallijnen al in haar hoofd zitten en dat ze die later verder uitwerkt. Dat Kyra eerst Annet heette. Dat Karin Slaughter haar met haar naam geïnspireerd heeft om Kyra de achternaam ‘Slagter’ te geven. Dat een van haar grote voorbeelden Stephen King is, omdat hij bizarre, ongeloofwaardige verhalen op een manier kan vertellen dat het wel geloofwaardig overkomt. Dat ze het heel erg leuk zou vinden om inspraak in de verfilming van De Noordzeemoorden te hebben, maar dat ze zoiets heeft van ‘schoenmaker, blijf bij je leest’.

En dan is het tijd om de boeken te laten signeren. Isa neemt wederom ruim de tijd voor iedereen (bij Alex hebben we de batterijtjes eruit gehaald, anders waren we nu nog op een krabbel aan het wachten, hij was op dreef zeg maar ;-)), schrijft een persoonlijke boodschap in elk boek en ze gaat met iedereen op de foto.




Ik vond het (en ik weet zeker dat ik voor de rest van het Thrillerlezers-gezelschap spreek) een ontzettend leuke ontmoeting met een mooie, enthousiaste vrouw en ik kijk uit naar IJskoud!!

Mir




7 opmerkingen:

  1. Heel leuk verslag - jammer van de papbeentjes, maar het lijkt de moeite waard te zijn geweest :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er gezellig uit! En leuk dat onze isaleesclub bijna compleet was;). Op naar ons volgende teamuitje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verslag . Ik hoop dat je nu weer lekker bijgekomen bent .

    BeantwoordenVerwijderen
  4. It was amazeballs! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het was top, net zoals dit verslag :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het was inderdaad een topmiddag...erg genoten en op naar de volgende keer....super Isa!!!!
    Mir...mooi stukje geschreven!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een enorm leuk verslag Miriam . helaas kon ik er niet bij zijn .. maar de 26e gaat het gebeuren gaan we kennismaken

    BeantwoordenVerwijderen