dinsdag 23 september 2014

In gesprek met mijn moordenaar door De Andersons

IN GESPREK MET MIJN MOORDENAAR
Unieke samenwerking tussen De Andersons en Arjen Lubach

- Dé muzikale Zweedse thriller met humor -

Vergeet The Killing, vergeet Stieg Larsson; de meest opzienbarende Scandinavische thriller is echt gebeurd. In februari 1986 werd de Zweedse premier Olof Palme neergeschoten na een bioscoopbezoek in Stockholm. De spraakmakende moord is ondanks de gigantische impact op Zweden en de rest van de wereld nog altijd niet opgelost. Wel zijn er maar liefst honderddertig mensen die de moord uit zichzelf hebben bekend.

In de muziektheatervoorstelling ‘In gesprek met mijn moordenaar’ verhoort Olof Palme postuum een aantal verdachten van zijn eigen moord, waaronder politieke tegenstanders, Zuid Afrikaanse geheimagenten, een alcoholist en zijn eigen echtgenote. De scènes kruisen met gloeiende, opzwepende en poëtische liederen. Scenarist Arjen Lubach en muziektheatergezelschap De Andersons vinden elkaar in hun gezamenlijke voorliefde voor Zweden en ervaring met muzikale, komische en spannende verhalen. De avondvullende voorstelling ‘In gesprek met mijn moordenaar’ is even intrigerend, poëtisch en humoristisch als Palme zelf was.

www.deandersons.nl 
Zang/spel: Anna Ågren, Roel Dullaart
Muzikale begeleiding: Mirek Walton
Scenario: Arjen Lubach
Regie: Karina Kroft
Foto: Roxanne Hellevoort  


Het Zweeds-Nederlandse gezelschap De Andersons is bezig aan een opmars in de Nederlandse theaters en kenmerkt zich door muzikale theaterprogramma's met inhoud, humor en veel afwisseling. Hun vorige voorstelling ‘Vreeswijk & De Andersons’ werd lovend ontvangen. Een greep uit de kritieken: “Liederen met een geheel eigen geluid en idioom”, “Sappige en grappige verhalen en een muzikaal sublieme uitvoering”, “Een prachtige voorstelling die veel aandacht verdient”.

De Andersons bestaan uit Roel DullaartAnna Ågren en gitarist/pianist Mirek Walton.

Arjen Lubach is schrijver, radio-, tv- en theatermaker. Zijn derde roman ‘Magnus’ speelt zich grotendeels af in Zweden en werd bekroond met de Dioraphte Jongeren Literatuur Publieksprijs. Zijn laatste boek, de thriller ‘IV’, werd genomineerd voor de Gouden strop 2013, won de Crimezone debuutprijs en zal verschijnen als tv-serie. In het najaar van 2014 krijgt hij zijn eigen late night-talkshow bij de VPRO genaamd ‘Zondag met Lubach'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten