donderdag 28 augustus 2014

De boekenkast van .......Moon Kager

Welk genre boeken heb je in je kast staan?

Tegenwoordig staan er eigenlijk alleen maar thrillers in. Literaire thrillers, een aantal esoterie boeken en boeken over spiritualiteit, maar overwegend thrillers.
Eigenlijk grappig, want tot 2008 had ik alleen maar chicklits en romannetjes, maar dat is helemaal om gedraaid. Waarschijnlijk heeft dat te maken met een ommekeer in mijn leven. De thrillers pakken me vaak helemaal, en er mogen best wel wat gruwelijke dingen in gebeuren. Ook ben ik gek op boeken waarin een archeologische vondst wordt gedaan, bijv. de Dodencirkel van Elly Griffiths of de boeken van Amanda Stevens.

Wat is je favoriete boek wat er tussen staat?

Mijn favoriete bezit en waar ik mega blij van word, als ik er alleen al naar kijk is, zijn alle boeken van Karin Slaughter. Heerlijk vind ik die. De verhaallijn blijft tot het einde toe verrassend en spannend: ik geniet ervan. Vooral als je ze allemaal leest, leef je helemaal mee met de personages. I love it.

Eigenlijk ben ik blij met al mijn boeken en ik zou deze die ik nu heb niet zomaar weg kunnen doen. Als ik iets uitleen, schrijf ik het ook altijd op. Mijn boeken zijn eigenlijk best heel belangrijk voor me. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar het is gewoon zo. Het liefst wil ik alle boeken die ik goed vind wel in mijn kast hebben staan, maar ik ben bang dat ik dan thuis met mijn man en kids problemen krijg.

Aan welk boek uit je jeugd heb je fijne herinneringen en waarom?

Vroeger in mijn jeugd, al herinner ik me er weinig van, las ik veel Kameleon boeken, daar heb ik er ook nog een aantal van. Helaas houden mijn kinderen helemaal niet van lezen. Ik vond de avonturen van Hielke en Sietse heerlijk te lezen en al die grappen die ze uithaalden met Veldwachter Zwart en Gerben. Waarom? Omdat het een onschuldige humor had denk ik. Later werden de verhalen van Nancy Drew mijn favoriet, toch ook al spannend, maar ook nog zo onschuldig.

Hoeveel boeken lees je gemiddeld in een jaar?

Jeetje hoeveel lees ik, nou ik haal veel boeken bij de bieb, maar ik koop ook veel boeken en ik lees ook veel op mijn tablet. Ik denk zo gemiddeld wel 2 tot 3 boeken in een week, dat zal dan zeker 120 boeken in een jaar zijn. Ik vind het heerlijk om in bed te lezen en ga soms echt lekker vroeg naar bed om even heerlijk in een boek te kruipen.

Welk boek zou je graag willen aanraden?

1 boek uit kiezen welke ik aan zou willen raden, dat vind ik best moeilijk, want ik kan, als ik een goed boek heb gelezen, mega enthousiast zijn. En vaak wil ik van 1 schrijver meer lezen, ik raad mensen wel aan om boeken te lezen waarvan een personage vaker terugkomt in meerdere boeken.
Dan denk ik vooral aan boeken van Karin Slaughter,  Linda Castillo, Harlan Coben en Iris Johanssen, maar zo zijn er nog veel meer. Ik kijk vaak naar wat degene die mijn mening vraagt zelf leuk vindt. Zo heb ik een vriendin, die leest echt geen Ogenverzamelaar van Fitzek, maar die raad ik bijvoorbeeld Simone van der Vlugt aan.
Maar moet ik er dan gewoon 1 kiezen vanuit mijn Boekenkast dan ga ik voor: Chris Mooney met ‘Denk aan Sarah’. Ik beoordeel mijn boeken altijd en deze gaf ik een dikke 9. Maar zo heb ik nog meer mooie boeken welke ik iedereen wil aanraden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten