Als Jessie na een avondje feesten door een trein wordt gegrepen, heeft het er alle schijn van dat ze zelfmoord wilde plegen. Maar ook al bevestigen alle sporen dat Jessie niet langer wilde leven, toch kan haar vriendin Sam het niet geloven. Zelfs als Jessie bijkomt en toegeeft dat ze depressief is, blijft Sam ervan overtuigd dat er iets niet klopt aan haar verhaal. Alleen, wat doe je als niemand je wil geloven?
Sam raakt op een feestje in gesprek met Gijs, de jongen waar ze al een poosje helemaal weg van is. Op het moment dat ze net ergens apart zijn gaan staan, worden ze gestoord door de binnenkomst van haar broer en een vriend. Er was een harde klap geweest en iedereen gaat naar buiten om te kijken wat er aan de hand is. Er blijkt iemand te zijn aangereden door een trein. Als Sam dichterbij gaat kijken, ontdekt ze de fiets van haar beste vriendin Jessie bij het spoor. Als ze dan ook nog Jessies tas weggedragen ziet worden door een agent, weet ze het zeker. Is haar beste vriendin dood?
De volgende dag lijkt iedereen er van uit te gaan dat Jessie zelfmoord heeft willen plegen. Sam snapt er niks van. Zij is er van overtuigd dat Jessie nooit zelfmoord zou willen plegen. Zij kent haar vriendin toch zeker het beste? Dat stellige geloof in Jessie wordt wel aan het wankelen gebracht door o.a. een soort afscheidsbriefje van Jessie. Ze lijkt de enige te zijn die het niet vertrouwd. Haar vader en vrienden proberen haar te overtuigen van haar ongelijk. Toch blijft Sam vastberaden om uit te zoeken wat er aan de hand kan zijn.
Ik heb dit boek in een middag uitgelezen. De schrijfstijl van Margje Woodrow is heerlijk leesbaar en laat je door lezen. Mij was lang onduidelijk wat er toch precies aan de hand was. Een extra reden om snel door te willen lezen dus.
Wat ook een hele sterke kant is van Margje, zijn de hoofdpersonen in het boek. Zeer levendige, goed uitgewerkte karakters. Zeker de belangrijkste persoon, Sam, laat je haar ongeloof, fanatisme en boosheid meevoelen. Je raakt gewoon medegefrustreerd door de gebeurtenissen.
Dieter de gladde prater met zijn gelkapsel in een dure bak zie ik daarnaast.
Ook in haar eerste boek Examendeal kon je al duidelijk merken dat de schrijfster veel ervaring heeft opgedaan met jongeren. Zoals ik al benoemde: de jongeren leven bijna echt. Ze kan zich klaarblijkelijk uitstekend verplaatsen in de gedachten en belevingswereld van jongeren.
Voor mij als ervaren thrillerlezer is het geen verhaal waarbij ik mijn nagels op zit te knabbelen, maar daar ik wilde door lezen omdat ik zo benieuwd was hoe alles in elkaar stak, is een teken dat het een goed geschreven verhaal is.
vier sterren voor dit Geraakt
Ps: en wat zou ik dolgraag een verhaal van deze vrouw willen lezen waarin het er wat gruwelijker aan toe zou gaan! Haar manier van schrijven bevalt mij namelijk prima. De jeugd heeft het goed met schrijvers van dit niveau. Op jullie lijst jongens en meiden!
ik moet weten wat het thema is voor een boekverslag zou iemand weten wat het thema is?
BeantwoordenVerwijderenIk moet een boekverslag maken en daarvoor wil ik Sam intervieuwen maar kan iemand mij vertellen wat haar achternaam is
BeantwoordenVerwijderen