maandag 7 juli 2014

Vlucht uit New York - Guillaume Musso

Spannende thriller met de charmes van een roman          door: Alex Hoogendoorn



Sebastian Larabee is befaamd vioolbouwer en beslist dé expert in zijn vakgebied. Samen met Nikki Nikovski, die aan de bak probeert te komen als model en kunstenares, heeft hij twee kinderen: de tweeling Camille en Jeremy. Sebastiaan en Nikki lijken complete tegenpolen en het huwelijk houdt dan ook geen stand. Nu, zeven jaar later, woont Camille nog altijd bij Sebastian en Jeremy bij Nikki. De zevenjarige stilte tussen de ouders wordt verbroken als Jeremy plotseling van de aardbodem verdwenen lijkt te zijn en Nikki met tegenzin haar ex-man opbelt. Samen bundelen ze hun krachten om alles op alles te zetten om hun verloren zoon terug te vinden.

Guillaume Musso is het op prachtige wijze gelukt om een spannende thriller te creëren die de charmes heeft van een roman. Wel neigt de schrijver soms naar Amerikaanse clichés. In elk boek zitten natuurlijk die clichés, maar in dit boek lijken ze net iets te geïnspireerd op Amerikaanse actiefilms. Daarbij wordt de relatie van de hoofdpersonen beschreven als een soort Romeo en Julia-verhaal waar de externe tegenwerkende krachten binnen henzelf liggen en de afloop minder luguber is. Als de lezer over die twee minpuntjes heen kan kijken, dan is het een thriller zoals een thriller behoort te zijn: spannend, schokkend, verrassend en meeslepend. Het is een verhaal dat boeit tot aan de laatste pagina en dat heeft alles te maken met zijn verfijnde schrijfstijl in combinatie met de verschillende, samenkomende verhaallijnen, waarmee Musso erin slaagt de thriller tot leven te wekken.

Musso geeft keer op keer een geheel nieuwe draai aan het verhaal, zo onvoorzien dat verrassing heerst bij de lezer. Hij maakt hierbij handig gebruik van de bereidheid van de lezer om bepaalde elementen buiten beschouwing te laten. De goedgelovigheid van de lezer wordt op de proef gesteld terwijl de thriller ook nieuwe hoop biedt. Hoop op een nieuwe thriller van de Fransman.





Zelf lezen? Klik hier om het boek te bestellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten