maandag 7 juli 2014

Verdoofd - Cis Meijer

Lotte krijgt onverwachts in korte tijd twee ansichtkaarten van haar zus Nina. Nina zit in Parijs en werkt als fotomodel. Daar Nina schrijft dat ze de groeten aan moeder moet doen, krijgt Lotte argwaan. Moeder is namelijk jaren geleden vertrokken naar Amerika. Ze bestudeert de ansichtkaart zorgvuldig en ontdekt de letters HLP in wat gekras. Haar vader neemt haar absoluut niet serieus en is wat angstig om naar Parijs te gaan, omdat hij Nina niet voor het hoofd wil stoten.
In Parijs start Lotte een zoektocht, waarbij ze ook in de catacomben onder een metrostation belandt en in een gevaarlijke situatie belandt, maar wel ook gevoed in haar angsten om Nina. Ook heeft ze steeds het gevoel dat ze gevolgd wordt. Tevens vinden er vreemde zaken plaats als een dode vogel in haar slaapkamer waar andere verklaringen voor bedacht worden.
Niemand lijkt Lotte te geloven of minstens serieus te nemen. Daardoor ga je als lezer twijfelen: gebeuren de dingen echt ,of fantaseert Lotte ze, of denkt Lotte dat ze echt gebeuren. Haar vader is immers psychiater. Dus die link leg ik al heel snel. Maar is dat een goede gedachte?

Cis Meijer schrijft goed, heerlijk vlotte stijl, maar heel belangrijk: spannend! Je wilt door blijven lezen en door de korte krachtige hoofdstukken heb je het boek zo uit. De climax van het boek vind ik geweldig bedacht: origineel en macaber!

Daarnaast heeft het boek een prachtige omslag. Wonderschoon: prachtig blauw met rode bloemblaadjes (van een klaproos blijkt in het boek) wat in een winkel er enorm uit knalt. Daar omheen zit dan een afzetlint wat ze bij de politie gebruiken.

Ik lees tegenwoordig ook veel Young Adult en durf Cis Meijer in het rijtje van Mel Wallis de Vries, Natasza Tardio en Helen Vreeswijk te zetten. Kom maar op met dat tweede boek Cis Meijer!


Vier en een halve (4,5) ster voor dit debuut!

INK

Zelf lezen? Klik hier om het boek te bestellen

1 opmerking:

  1. Na al die mooie recensies is het maar te hopen dat ik 100 wordt. Er is zoveel moois te lezen . We hebben goede schrijvers in ons kleine landje . Dus lekker blijven schrijven . En deze hup op de lijst die alleen maar langer en langer wordt.

    BeantwoordenVerwijderen