vrijdag 30 mei 2014

Donald Nolet met Versleuteld maakt een dubbelslag

De beheerders van uw blog met Donald Nolet
Gouden Strop en Schaduwprijs beide voor het boek Versleuteld van Donald Nolet

Gisteravond werd in een bomvolle zaal van het Pakhuis De Zwijger bekend gemaakt dat zowel de Gouden Strop van 2014 als de Schaduwprijs voor het beste debuut naar de schrijver Donald Nolet.

Ik ben benieuwd of het allemaal inmiddels tot de schrijver doorgedrongen is, want hij leek er gisteren erg verlegen mee. 

Voor de tweede keer op rij zag Corine Hartman de prijs voor haar serie over de cokesnuivende Jessica Haider aan haar neus voorbij gaan. vorig jaar was zij genomineerd voor Bloedlijn, deel 1 van de serie, en nu voor Zielloos deel 3. Deel 3 wordt door vele gewone lezers bestempeld als een boek met vele herhalingen uit de vorige boeken. Hartman gaf nu zelf op het podium aan dat misschien de zeven delen die ze vantevoren had voorgenomen niet gehaald gaan worden. In deel vier zullen zulke heftige zaken plaatsvinden, dat het misschien eerder afgerond zal gaan worden.

Patrick Conrad die met zijn boek Tango Assassino genomineerd was, zal niet verbaasd zijn dat hij niet won. Hij omschreef zijn werk als Ikeaspul. Veel , maar net niet goed.

Esther Verhoef, die met  De Kraamhulp genomineerd was, nam het verlies zeer sportief op. Ze gunde het Donald Nolet juist heel erg. Ze hoopte dat de prijzen hem een goede duw geven in het bekend worden.

Tomas Ross zal vermoedelijk gewoon erg trots zijn en eigenlijk was die al lange tijd overtuigd van de winkwaliteiten van het boek Versleuteld. Het boek kwam uit in het TRC fonds. In de thrillersalon sprak hij nog trots over dit boek.

3 opmerkingen:

  1. Mooi verslag en proficiat voor Donald! Super hoor twee prijzen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Petje af voor Donald,2 prijzen in een slag en dat voor een debutant.Een dikke proficiat is hier wel op zijn plaats!
    Wil Rompelberg Hokke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Karin Kallenberg31 mei 2014 om 01:09

    Leuk verslag, erg leuke foto!

    BeantwoordenVerwijderen