zaterdag 22 maart 2014

Win......."Verdorven" van Ellen G. !!

In de groep Thrillerlezers hadden we vorig jaar onze eigenste kippenren. Niet denigrerend bedoeld naar de schrijvers toe, maar ik heerste als dikke moederkloekkip over een paar favoriete schrijvers van ons. We vonden dat zij fantastisch schreven, maar nog veel te onbekend waren. Een van deze schrijvers is Ellen Gerretzen. In mei komt eindelijk een volgend (vierde) deel uit, waar Charles Kuijpers en ik zeer verlangend naar uitkijken. Wil je ook een voor jou nieuwe schrijver ontdekken? Ellen geeft twee exemplaren van haar 3e boek "Verdorven" weg. Absoluut mijn favoriete boek van haar! Het enige wat daar tegenover staat is dat je zsm het boek leest en een recensie maakt die wij plaatsen! Geloof mij: je verveelt je geen moment met "Verdorven". Lees de recensie van Charles maar eens op de blog.


Hóe verdorven ben jij? Wat is voor jou de ultieme definitie (betekenis) van verdorven?
Laat het ons weten en maak kans op dit boek!! Volgende week zondag maken we de TWEE winnaars bekend die de recensie mogen gaan schrijven! Let wel, de recensie moet uiterlijk 1 mei a.s. in ons bezit zijn.


25 opmerkingen:

  1. Zoals fruit bedorven kan zijn, schimmelig, stinkend en vies. Kan een persoon verdorven zijn, schimmig, soms stinkend, soms vies, maar ook zedeloos, immoreel, gemeen en goddeloos. De rotte vrucht van de maatschappij dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel succes deelnemers. Ik heb het boek pas gewonnen en gelezen. En ervoor de eerste twee boeken van Ellen G. gelezen Mijn ontdekking van 2014. Een auteur die ik nu bovenaan heb staan ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Verdorvenheid is roomijs perversiteit, zondigheid. Een soort kat in het donker knijpen. Aan de buitenkant lijkt alles perfect maar achter de schermen gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Verdorven ben je voor mij als je in staat bent om alle goeds om te buigen naar iets slechts. Geluk en blijdschap omzetten in verdriet, angst, wanhoop. Verdorven is voor mij de overtreffende trap van slecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Verdorven is zwart, meestal ondergronds en soms in de openbaarheid. Verdorven is ook slim en geniepig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Voor mij is verdorven om een baby te kidnappen om te zien of je gepakt wordt. Of je de onopgeloste misdaad kunt begaan. Daarbij het kind gewoon goed verzorgen en later teruggeven. Gewoon de perfecte misdaad uitvoeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Verdorven, is slecht, je vergif rond spuwen en anderen in je val meesleuren......en nee ik ben niet verdorven..... ik heb, net als velen van ons, mijn slechte eigenschappen maar verdorven hoort daar zeker niet bij !!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. De verdorvenheid is een mateloos egoïsme waarbij de grens van het respect voor de ander wordt overschreden uit eigenbelang. Iemand die verdorven is, behandelt mensen als gebruiksvoorwerp om zijn of haar eigenbelangrijke doelstelling te kunnen verwezenlijken.
    Volgens mij is het een volledig volkomen, menselijke eigenschap en als je om heen durft kijken, vindt je tal van voorbeelden van verderfelijke persoonlijkheden.
    Sommige politici zullen dit wellicht niet graag horen, maar sommigen onder hen hebben beslist een verborgen agenda die zij niet kenbaar willen maken aan hun kiezers. (Vooral als het gaat om voordelen in financiën.) Verkopers die hun waren aan de man willen brengen, halen ook soms verdorven manipulatieve trucjes uit de kast waarbij het hen geen reet kan schelen dat de koper hierdoor in de problemen komt. Problemen van allerhande aard zoals bv in de schulden raken, ruzie krijgen met partner, opgescheept zitten met iets nutteloos...
    Het duidelijkste voorbeeld van een verdorven persoonlijkheid is natuurlijk wel het profiel van de moordenaar.
    De ultieme verdorvenheid bestaat volgens mij niet, het is altijd goed verkeerd. Alhoewel... Er is wel een verschil tussen moord op één persoon en genocide en masse, denk ik.
    Ik zou het boek wel eens willen lezen en een poging tot recensie willen wagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Verdorven is met slechte bedoelingen. Als het op irritante collega's aankomt ben ik vrij verdorven.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Verdorven is triest, als iemand het leuk vind om andere pijn te doen, zowel mentaal als fysiek. Als die iemand het zo ver kan laten komen dat de ander geen andere mogelijkheid heeft dan er zelf een einde aan te maken. Vaak door geniepige kleine dingen voor de rest van de wereld, een persoon zo mentaal kapot maken. Zo'n mensen zijn in mijn ogen Verdorven, en al helemaal personen die dieren mishandelen, als ik zo'n berichten lees dan krijg ik kippenvel en ben ik in alle staten.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Als je Verdorven ziet als ook een beetje ondeugend en tegen de stroom in gaan, dan was ik dat zeker tijdens mijn studententijd. Ik heb veel dingen gedaan en geprobeerd die anderen wellicht verdorven zullen vinden....Ik heb het een en ander aan drugsjes geprobeerd, heb oog-in-oog met een ME-hond gestaan ( rennen!!!! ), midden op de straat gaan liggen en meer van dat soort dingen. Uitgangspunt was en is altijd wel: doe de ander geen pijn!
    Nu zou ik nog wel eens wat meer Verdorven met een vleugje humor willen zijn, maar ik moet erg oppassen met wat ik doe met mijn werk. Moet nu echt wel binnen de lijntjes blijven kleuren...

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Verdorven is ook al die mooie boeken lezen en het huishouden laten verslonsen. Geen warm eten op tafel en de vuile vaat van dagen op het aanrecht. Een handdoek tussen de vuile was moeten zoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat ga ik natuurlijk niet vertellen hoe verdorven ik ben, want dan kiezen jullie mij niet uit, omdat de recensie dan natuurlijk op tijd (ehum) binnen is. ha ha.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Iedereen heeft een stukje in zich zelf dat verdorven is...., je moet alleen zorgen dat je dit stukje van je zelf niet gebruikt....:)

    Groetjes van Anne, annedewaal@live.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Verdorven is de overtreffende trap van slecht. Dit is slecht zijn in verschillende dieptelagen die voor een normaal mens niet te bevatten zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. als kaas of melk bedorven is, ga ik van mijn stokje

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Deze winactie is gesloten! De winnaars zijn:
    Renee Snijder en Belinda Kuhles. Als jullie twee even via Inkkroon@hotmail.com jullie adres willen geven?! Jullie gaan genieten! Verdorven vind ik zo'n goed boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ellen Gerretzen3 april 2014 om 11:23

    Gefeliciteerd Renee en Belinda! Ik hoop dat jullie van Verdorven zullen genieten. Groet, Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ben benieuwd, heb nog niks van je gelezen, dus ik laat me verrassen

      Verwijderen
  19. Proficiat...het is inderdaad een geweldig goed boek!

    BeantwoordenVerwijderen