zaterdag 22 maart 2014

"Ik maak je kapot" - Bart Debbaut

Na "De Facebookmoorden" was dit het tweede boek dat ik las van Bart Debbaut. Het Leuvense speurdersduo John Leyssens en Mieke Van Cattendyck wordt geconfronteerd met de brute moord op Erik Taverniers, de directeur van een bedrijf in productie en handel in cosmetica. Diens echtgenote reageert volkomen onbewogen op het nieuws van de dood van haar man, en biedt de dienstdoende politiemensen zelfs champagne aan.
Later vinden er nog twee moorden plaats op mannen. Er moet een verband zijn tussen de drie moorden omdat zij op vrijwel identieke wijze zijn gepleegd. De rechercheurs vinden lange tijd geen concrete aanwijzingen voor dat verband. De plot ontwikkelt zich op een onderhoudende wijze waardoor de lezer zich nimmer verveelt. Naast het onderzoek naar de moorden handelt het ook over de privéproblemen die voor Leyssens ontstaan in zijn relatie met zijn dochter Tine, als hij geruime tijd na het overlijden van zijn echtgenote een relatie aangaat met collega Mieke.

Debbaut heeft een goede en heldere schrijfstijl, en heeft het verhaal gecentreerd rond het thema "huiselijk geweld". Enkele aardige wendingen leiden tot een onverwachte ontknoping. Het verhaal is nimmer ingewikkeld en daardoor is het boek zeer geschikt voor een aantal echt ontspannende leesuren. Aanbevolen! 

Charles

Geen opmerkingen:

Een reactie posten