zaterdag 15 februari 2014

Toename aantal thrillerschrijvers in Nederland

Het aantal thrillerschrijvers in Nederland neemt toe. Hoewel CPNB niet bijhoudt hoeveel thrillerauteurs er zijn, is de schatting dat er tussen de twee- en driehonderd thrillerauteurs zijn, meent Sander Verheijen, hoofdredacteur van recensiesite Crimezone.nl.
Dat de boeken van veel thrillerauteurs niet terug te vinden zijn op de lijsten van de jaarlijkse Gouden Strop waar 100 tot 120 boeken voor worden ingestuurd is omdat de meeste ervan alleen online, in eigen beheer gepubliceerd worden. Het in eigen beheer uitgeven van thrillers is een succes omdat het hier om een duidelijke doelgroep gaat. Verheijen:
Vorig jaar waren er meer dan veertig debutanten. Het aantal kleine, gespecialiseerde uitgevers groeit en ook verschijnen steeds meer thrillers in eigen beheer.
Veel van deze auteurs boden hun verhaal aan via uitgeefplatform Tenpages dat vorige week bekend maakte met haar activiteiten te moeten stoppen. Dit online platform werkte op basis van crowdfunding, maar zag onvoldoende financieel perspectief voor het continueren van de werkzaamheden. Op de website stond in een verklaring te lezen:
We ondervinden dat het boekenvak in zwaar weer verkeert en dat ons concept voor beginnende auteurs niet rendabel te krijgen is.? Bron NRC boeken

1 opmerking:

  1. Inderdaad...ik kom ook steeds weer nieuwe auteurs tegen in de thrillerwereld...ik wist echt niet dat het er zoveel waren. Maar altijd leuk om weer een nieuwe schrijver te ontdekken en te genieten van zijn of haar werk.

    BeantwoordenVerwijderen