dinsdag 7 januari 2014

Sandrine Jolie - Soixante Neuf

Als er twee moorden die, volgens 'de leer van Kamasutra', plaatsvinden in de sexclub Soixante Neuf (69) wordt agente Sanne Romeijn geïnfiltreerd als call-girl om deze zaak op te lossen. Tijdens haar werkzaamheden als prostituee, waar ze schijnbaar totaal geen problemen mee heeft, vinden er nog een aantal moorden plaats. De zoektocht naar de dader(s) is in volle gang. De eigenaar en zijn zonen proberen intussen de zaak draaiende te houden en weten niet dat Sandy G eigenlijk een undercoveragente is. 

Met 240 pagina's is dit een 'tussendoorboekje' voor mij. Met een hoog tempo ben ik door dit verhaal gegaan en er is niet veel van blijven hangen. Het is een ongeloofwaardig verhaal, de personages zijn voorspelbaar en cliché. Er zit geen diepgang in. Terwijl je, volgens mij, best wel een geloofwaardig verhaal zóu kunnen schrijven met dit thema want tenslotte vinden dit soort undercoverakties wel degelijk plaats. Al met al geen succes dus, althans dat is mijn mening. 

Dit boek staat in de categorie van Literaire Thrillers vermeld......tja, wát is nu een literaire thriller? Ik heb weinig 'literairs' kunnen ontdekken aan dit boek....behalve dat het geschreven is dan..

Ik ben geen fan van de boeken van Ellen van Rijn en wist bij het lezen van dit boek vooraf niet dat zij de schrijfster is. Het is absoluut niet mijn bedoeling dit boek of auteur af te branden, er zijn gelukkig lezers die wél van dit soort verhalen houden. En dat is maar goed ook. 

Dit boek krijgt van mij 1 ster, voor de moeite. Kan er echt niet meer van maken.


Patrice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten