dinsdag 7 januari 2014

Ad van de Lisdonk - Het Amazoneverbond (recensie 2)

Hoeveel invloed heeft een groep georganiseerde vrouwen? Wie is het 'zwakke geslacht'? Achter een machtige man staat een vrouw met nóg meer macht!

Het debuut van Ad van de Lisdonk is pakkend, spannend, verrassend en onvoorstelbaar. Maar......het zou zomaar ook de waarheid kunnen zijn. Hoe zit onze wereldtop nu eigenlijk in elkaar als het op macht en invloed aankomt?
Zijn mannen nu echt superieur aan vrouwen? 

Een vrouwelijke politica komt onder zeer verdachte omstandigheden om het leven. John Engles is inspecteur bij de politie en hij krijgt het onderzoek in de schoenen geworpen. Samen met zijn vrouwelijke collega Laura gaat hij op onderzoek uit. Hij is er vanaf het begin af aan van overtuigd dat het een moord betreft en gaat dit als zodanig onderzoeken. Tijdens zijn onderzoek stoot hij al snel op veel vragen, tegenwerking maar vooral ook op de aanwezigheid van een aantal zeer invloedrijke dames. Tot hoever gaan ze om macht te krijgen, hoeveel offeren ze daar voor op en wanneer is het genoeg? Het blijkt dat ze héél ver gaan, goed georganiseerd zijn en meedogenloos.....

Niemand is veilig voor de groep Amazones (vrouwelijke strijders), zij gaan voor wat zij voor ogen hebben en iedereen die dit in de weg staat wordt uit de weg geruimd, man of vrouw, lid of geen lid...... Ze willen leiderschap over de wereld !!
Vanuit écht alle denkbare hoeken kan een aanval worden verwacht. Iedereen is verdacht.....en zie dan maar eens een zaak op te lossen die alleen maar meer en meer complex wordt naarmate het verhaal zich ontwikkelt. Deze groep vrouwen gaat over lijken.

Zonder meteen de clou weg te geven van dit aangrijpend en spannend verhaal kan ik iedereen aanraden dit boek te lezen. Het verdient de aandacht van ons thrillerlezers want het is écht een goed en verrassend boek! Het spreekt absoluut je verbeelding aan en laat je meedenken met het verhaal, zelfs als het op een gegeven moment heel anders blijkt dan je had gedacht, súper ! Soms moest ik zelfs echt lachen. De herkenning en de verschillen tussen man en vrouw.....en dat geschreven door een man !! Werelds !! Ik moest t boek helaas soms even wegleggen maar wist niet hoe snel ik het weer moest lezen. Het was in een dag uit, géweldig !!


Dit boek krijgt van mij 5 sterren !!

Patrice

1 opmerking: