donderdag 4 april 2024

Duo met Yellowface van Rebecca F. Kuang


 Karin en Ink kozen dit keer voor het boek Yellowface om gezamelijk te lezen. Hieronder hun boekgebabbel.

Karin  
Leuk, eens een keer geen (harde) thriller maar meer een roman. En dan nog één met wel een heel gewaagd onderwerp en die toch voornamelijk lovende reacties krijgt, dus heel benieuwd!

Ink
Al vaak had ik de knalgele cover voorbij zien komen en daar was eindelijk de Nederlandse versie! Hatseflats die wil ik lezen.

Karin 
Van het jatten van een manuscript, tot het jatten van een cultuur. Jaloezie, discriminatie, onmacht, maar ook een prachtig inkijkje in het oneerlijke boeken- en uitgeverswereldje. En dat alles vermengd met een dosis haat en trollen activiteiten en social media platforms waar iedereen anoniem en ongestoord denkt ‘los’ te kunnen gaan.

Ink

Ik kan hier interessant gaan zitten doen en aanvullen, maar je benoemd het perfect. Ik wist al van vele rare streken in het boekenwereldje en heb soms zo hard zitten lachen om dit boek.



Karin
Ook knap gedaan hé, dat je in eerste instantie verontwaardigd en boos bent op de witte June/Juniper die oneigenlijk bezit neemt van het manuscript van Athena, de vriendin met Chinese achtergrond. Toch blijkt het iets anders te liggen…

Ink
Ik vind het vooral heel knap dat beiden hoofdpersonages totaal niet sympathiek zijn en je het verhaal toch heel graag leest.

Karin

Ja, geweldig! Satire, zwarte humor, echt mijn ding zeg maar. Het las ook weg als een razende en ja, op het einde is het ook nog rete-spannend. Sws was dat einde geweldig.  

 

Ik vond het trouwens ook op een plezierige manier geschreven en met maar een handjevol personages fladderde mijn aandacht niet steeds weg.

 

Ik heb er van genoten en geeft het een welverdiende 4,5.


Ink



Ik was dit keer zo snel met lezen dat jij amper begonnen was. Ik was zo lyrisch enthousiast, maar wilde niks laten merken, omdat ik je niet wilde beïnvloeden. Wat een zalig boek was dit! Heerlijke sarcastische humor en dan je hoofdpersonages zo neerzetten dat ze onsympathiek zijn, maar het heeft me ook tot verder denken gezet met het hele stuk rondom yellowface.

Ik zat ook aan 4,5 te denken, maar bedenk me nu waarom geen 5 dan? Ik heb niks negatiefs op te merken. Alleen maar enthousiasme!

VIJF kraaien

 

'Schrijven brengt ons het dichtst in de buurt van echte magie. Schrijven is iets creëren vanuit niets, is deuren openen naar andere landen. Schrijven geeft jou de kracht om je eigen wereld te scheppen als de echte te pijnlijk is.'

 

Eindcijfer:



Geen opmerkingen:

Een reactie posten